donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Verliezend Alblasserdam is veilig

6 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / ZWIJNDRECHT  – Ondanks het verlies met 3-1 van titelkandidaat VVGZ is Alblasserdam toch verzekerd van minimaal lijfsbehoud in de eerste klasse C. Roda Boys kan namelijk niet meer gelijk komen met de Damdorpers. De Souburgh-bewoners mogen zich zodoende opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse.

“Hoewel ik niet tevreden ben over dit duel overheerst toch wel de opluchting”, zei trainer Fop Gouman. Hij zag dat zijn spelers al in de eerste twintig minuten de wedstrijd aan VVGZ cadeau deden. “Op dat moment was het al 2-0 en dan is het voorbij tegen zo’n ploeg.” Voor de rust kwamen de Zwijndrechtenaren ook nog op 3-0.
 
Trefzeker
Even was Gouman bang voor een fikse afstraffing, maar de ploeg van oefenmeester Johan van der Werff nam wat gas terug en Alblasserdam herstelde zich enigszins. Terecht kwamen de oranjewitten ook nog tot scoren. Daeley van der Graaff was vanaf elf meter trefzeker. Dichterbij kwamen de bezoekers niet.
 
“Met te weinig fitte mensen is het lastig om resultaat te halen in deze klasse”, gaf Gouman aan. “Gelukkig zijn we nu wel veilig en is daarmee de eerste periodetitel definitief verzilverd.” Alblasserdam speelt in de nacompetitie tegen Alexandria ’66 uit de hoofdklasse B en tegen een ploeg uit de eerste klasse B, al is die nog niet bekend.

Lees meer over:

voetbal vv alblasserdam vvgz
Deel dit bericht met je vrienden!