donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Nuttig maandelijks overleg Drechtsteden in Landvast

15 mei 2013

DRECHTSTEDEN - Gisteren was het weer Drechtstedendinsdag, de maandelijkse overlegdag van bestuurders en gemeenteraadsleden in de Drechtsteden. Gisteren, dinsdag 14 mei werd deze gehouden in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

De Drechtsteden hebben een overeenkomst gesloten met zes zorgverzekeraars en een zorgkantoor, en dit convenant werd tijdens deze Drechtstedendinsdag ondertekend. De Drechtsteden werken ook nauw samen op het gebied van wonen. Op deze Drechtstedendinsdag was er ook een persbijeenkomst waarop regionaal portefeuillehouder T.A. Stoop een toelichting gaf op de woonmonitor Drechtsteden.
 
Op de agenda stonden verder onder andere de toekomst van de samenwerking binnen de Drechtsteden, het transitieplan Informatisering en Automatisering en de woonstrategie voor de Drechtsteden.
 
Over de voorgenomen investeringen in de ICT van de gemeenten werd uitgebreid gediscussieerd, omdat een aantal politieke partijen hier al over hadden laten weten, het er niet mee eens te zijn. 
 
Conclusie: De Drechtraad heeft inzake de I.C.T. besloten om een onafhankelijke doorlichting van de plannen te laten uitvoeren, zodat voorkomen gaat worden dat nieuwe investeringen geen nieuwe tegenvallers gaan opleveren. En conform dit besluit heeft verantwoordelijk wethouder voor automatisering Henk Mirck beloofd, alleen dat te gaan uitvoeren wat geen uitstel meer kan hebben. Nog deze maand wil hij met een overzicht van deze zaken komen.
 
Als bespreekpunt stond ook een initiatiefvoorstel van de VVD op de agenda over het in het leven roepen van een beurs om starters op de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. Ook kregen raadsleden informatie over het project Noordoevers.
 
Morgen in "Rechtstreeks uit de Raad" het politieke programma van RTV Dordrecht gaat het ook over wonen en woningbouw in de Drechtsteden.
 
Foto: Fokko van der Straaten
 
Deel dit bericht met je vrienden!