vrijdag 5 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Jaap de Gruijter van Woonkracht10 naar De Hoop

17 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Jaap de Gruijter vertrekt per 1 september aanstaande als bestuurder van Woonkracht10. Hij zet zijn carrière voort als voorzitter van de Raad van Bestuur van stichting De Hoop.

“Gelukkig is Woonkracht10 een sterke corporatie die er goed voor staat en mag ik terugkeren naar de zorg, mijn eerste professionele liefde”, aldus de vertrekkende bestuurder. Hij wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van De Hoop. Dit is een landelijk werkende zorgorganisatie uit Dordrecht waar door ruim 500 medewerkers hulp wordt geboden aan zo’n 1700 volwassenen, jongeren en kinderen met psychiatrische en verslavingsproblemen. De Gruijter: “De Hoop is een mooie organisatie met een Opdracht met een Hoofdletter. Samen met iedereen die betrokken is bij De Hoop wil ik die opdracht graag blijven uitvoeren.”
 
“Ik heb de afgelopen zes jaar met veel passie bij eerst Westwaard Wonen en na de fusie bij Woonkracht10 gewerkt. De essentie van de sociale volkshuisvesting is dat het om mensen gaat. Corporaties moeten, ook nu de wereld om ons heen steeds complexer wordt, Thuis Geven! Bij Woonkracht10 laat ik 140 collega’s achter die dat werk met hart en ziel doen”, zo laat de vertrekkende bestuurder weten.
 
Bestuursvoorzitter van Woonkracht10 Ben Meijering over het vertrek van zijn collega: “Jaap heeft een belangrijke rol gespeeld in onze organisatie en voor de volkshuisvesting in onze regio. Gelukkig blijft hij in zijn nieuwe baan verbonden aan deze regio. We zullen elkaar nog vaak tegenkomen, want de woningcorporaties en de zorgsector hebben elkaar nu meer dan ooit nodig om de uitdagingen van onze tijd en de zorg voor mensen die dat nodig hebben blijvend samen waar te maken. Wij wensen Jaap veel succes in zijn nieuwe functie.”

Lees meer over:

woonkracht10 de hoop
Deel dit bericht met je vrienden!