vrijdag 5 maart 2021

Alles over Alblasserdam

NedCoat en Maat Transport schudden voor meerdere jaren logistieke hand

17 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Maat Transport en Maat  Heftrucks,  beide onderdeel van de Maat Groep te Alblasserdam, hebben afgelopen weken na intensief onderhandelen,  2 grote logistieke contracten met Nedcoat Alblasserdam afgesloten,  voor respectievelijk  het verzorgen van de wegtransporten   en het leveren van 10 elektrische vorkheftrucks. Beide contracten zijn voor meerdere jaren afgesloten.

NedCoat is  een gespecialiseerde oppervlaktebehandelaar voor het conserveren en decoreren van metaal. De relatie tussen Maat en NedCoat bestaat bijna 40 jaar en sinds 1980 is Maat huistransporteur voor de verzinkerij, toentertijd nog Clements.
 
Maat Transport verzorgt volgens een wekelijks schema de transporten van het te verzinken/coaten materiaal. Dagelijks worden hiervoor 5 trekkers met hydraulische kraan en 12 opleggers  ingezet. Deze transporten vinden plaats door heel Nederland. Het materiaal wordt opgehaald bij de klant en na het verzinken/coaten conform opdracht van Nedcoat retour getransporteerd of naar een volgende bestemming.
 
Na een afwezigheid van 6 jaar heeft Nedcoat Alblasserdam wederom gekozen om haar interne logistiek verder te optimaliseren door 10 nieuwe elektrisch vorkheftrucks te huren bij Maat Heftrucks. Deze vorkheftrucks worden aangedreven door een elektrisch motor die bijdraagt aan  duurzaamheid en geluid. Deze items staan bij Nedcoat hoog in het vaandel en dragen ook bij aan een geluidsarme omgeving.  Gezien de zware werkomstandigheden bij Nedcoat zullen de elektrische vorkheftrucks hierop worden aangepast en hiervoor op basis van ‘Maatwerk’ in Italië worden geproduceerd.
 
Maat Groep is zeer verheugd met deze opdracht en hoopt de samenwerking nog lang te continueren en verder te intensiveren.
 
Maat Groep is uitgegroeid tot een internationale logistiekdienstverlener met specialisme op het gebied van wegtransport, heftrucksverhuur, logistiek, warehousing, techniek en beveiligd truckparkeren.  

Lees meer over:

transport logistiek heftruck
Deel dit bericht met je vrienden!