donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Wethouder Verheij met leerlingen van de Loopplank naar TechniekDock

17 mei 2013

ALBLASSERDAM - Op donderdag 16 mei 2013 bracht wethouder Peter Verheij samen met de leerlingen van basisschool De Loopplank een bezoek aan TechniekDock, een regionaal initiatief dat de leerlingen uit groep 7 en 8 laat kennismaken met de wereld van de (maritieme) techniek.

Vanaf 11.00 uur gingen de leerlingen enthousiast aan de slag in de Duurzaamheidsfabriek (Leerpark) aan de Leerparkpromenade in Dordrecht.
 
Jongeren hebben de meeste kans op het vinden van een baan in de (maritieme) techniek. Toch kiezen zij vaak niet voor een technische opleiding. Het imago van de techniek is nog steeds niet erg goed onder jongeren. Tijdens een bezoek aan TechniekDock kunnen kinderen van het basisonderwijs en de onderbouw van het vmbo tijdens een twee uur durende ervaring kennismaken met de wereld van de (maritieme)techniek. 
 
TechniekDock is onderdeel van het regionaal programma arbeidsmarktbeleid van de Drechtsteden en is bedoeld om de jeugdwerkloosheid in de regio te bestrijden. Een van de manieren om dat te doen is om jongeren te interesseren voor (maritieme) techniek. 
 
 
 
 
 
 
 
Deel dit bericht met je vrienden!