donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Veel vrijwilligers actief tijdens schoolvoetbal en jeugdtoernooien

24 mei 2013

ALBLASSERDAM - Strijd, bewegen en plezier stonden woensdag 15 mei en 22 mei centraal bij de twee schoolvoetbal toernooien van de basisscholen in Alblasserdam bij voetbalvereniging Alblasserdam.

Mede dankzij de vele vrijwilligers die zowel binnen in de kantine als buiten op en rond het veld actief waren kon worden gesproken van twee fantastische dagen voor de jeugd van de groepen 5/6 en 7/8.

Alleen de zon liet weinig van zich zien. De jeugd juichte enthousiast voor elke beker of dit nu voor de eerste of de laatste plek was. Beide dagen werden ook druk bezocht door ouders. Zij moedigden hun favoriete team aan. 
 
Opvallend was dit jaar de jonge vrijwilligers die actief waren als scheidsrechter. Een aantal van hen deden dit  vanuit het nu nog verplichte vak Maatschappelijke Stage.

De vereniging is blij dat, ondanks alle negatieve publiciteit van het laatste jaar over deze vrijwillige taak, er animo is om de cursus scheidsrechter te volgen. Mede hierdoor kunnen activiteiten als schoolvoetbaltoernooien worden georganiseerd.

Bekers.

Bij de afsluiting van de tweede dag werden de bekers overhandigd door burgemeester Bert Blase. De EHBO-post werd mede bemand door vrijwilligers van de Kon. Ned. Ver. EHBO afd. Alblasserdam.
 
Op zaterdag 18 mei waren er wederom vele vrijwilligers actief bij VV Alblasserdam op het E-/F-toernooi. De organisatie van het toernooi zat prima in elkaar. Na elke wedstrijd werd op een ander veld penalty's genomen. Hier laaide de strijd nog extra aan want als je de wedstrijden niet als winnaar had afgesloten kon je toch met een extra grote beker naar huis.

 

Deel dit bericht met je vrienden!