donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Gesprekken krijgen plaats in nieuwe structuurvisie Gemeente

24 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op dinsdag 28 mei 2013 presenteert de gemeenteraad de resultaten van de gesprekken met inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen over de toekomst van Alblasserdam. Dat gebeurt tijdens de raadsvergadering. De voorzitter van de werkgroep nieuwe bestuursstijl, Arjan Zwaan, biedt deze resultaten vervolgens aan aan het college van B&W.

Het college krijgt hiermee de opdracht om de resultaten een plaats te geven in de nieuwe structuurvisie van Alblasserdam. De raad wil in de structuurvisie zien wat er met de resultaten is gebeurd.

Burgerparticpatie
In het najaar van 2012 heeft de gemeenteraad besloten om met de nieuwe bestuursstijl aan de slag te gaan. De raad wilde meer weten over burgerparticipatie en wat de raad daarin kan betekenen. De raad heeft hiervoor drie avonden (20 en 27 maart en 3 april 2013) georganiseerd om met inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen te praten over de toekomst van Alblasserdam. Elke avond was anders van opzet en inhoud. Ongeveer 80 deelnemers hebben meegedaan aan de gesprekken.

Arjan Zwaan over de gesprekken: “Hoewel de deelnemers het lastig vonden om zo ver vooruit te kijken, lieten ze ons vooral weten dat Alblasserdam een prettige en leefbare woon- en werkomgeving moet blijven.”

Zie ook:

Lees meer over:

toekomst burgerparticipatie
Deel dit bericht met je vrienden!