donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Truckerstocht 2013 van Lions Club Alblasserwaard Souburgh met zon en stralende gezichten

29 mei 2013

ALBLASSERWAARD -  Met het startschot van Burgemeester Van der Borg van Molenwaard startte onder groot enthousiasme van de vele deelnemers de 11e Truckerstocht van de Lions Club Alblasserwaard Souburgh.

Afgelopen zaterdag stonden onder een aangenaam zonnetje weer vele toeschouwers langs de route. Zij bewonderden het lange lint van enthousiast toeterende vrachtwagentrucks met daarin hun lachende gasten, dat zo langzamerhand een echte traditie is in de Alblasserwaard.

Het jaarlijks terugkerende evenement van de Lions Club Alblasserwaard Souburgh is mogelijk met medewerking van de Gemeenten langs de route, Politie, Waterschap Rivierenlanden en een grote groep van Alblasserwaardse ondernemingen die financieel of materieel sponsoren. Veel vrijwilligers, actief als verkeersregelaar, motorrijder of broodjessmeerder, zorgen ervoor dat de dag gesmeerd verloopt. Gezien de enthousiaste reacties hebben de 95 verstandelijk beperkten weer een geweldig dagje uit gehad.

Op het terrein van Maat Transport in Alblasserdam vertrok aan het einde van de ochtend de feestelijke stoet met imposante trucks door het mooie landschap van de Alblasserwaard. Het evenement is zo langzamerhand een echte traditie in de regio. Het mag zich elke keer weer verheugen over grote belangstelling van de truckers en hun verstandelijk beperkte bijrijders die er vaak al lang van te voren naar uitkijken. De met zorg uitgestippelde kilometers lange route, die langs Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Noordeloos, Goudriaan en Nieuwpoort loopt, deed deze keer wederom ook de plaats Hardinxveld-Giessendam aan.

Tijdens de middag werd in het prachtige Streekcentrum ‘Ooievaarsdorp’ Het Liesveld in Groot Ammers een gezonde lunch genuttigd. Van deze gelegenheid werd meteen gebruik gemaakt om de medewerkers van ‘Ooievaarsdorp’ in het zonnetje te zetten voor hun jarenlange medewerking aan de Truckerstocht. Uit handen van Lions-president Ad Verdoorn ontving men een foto-collage die een indruk gaf van de jaarlijks welkome ontvangst op de locatie waar de Lions de truckers en hun rij-gasten tracteren op een traditioneel gezonde lunch.

Na de lunch werd de tocht hervat via de Lekdijk langs Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Al toeterend werd naar Alblasserdam terug gereden. De zichtbaar genietende deelnemers werden door familie en vrienden met applaus en bloemen binnengehaald waarna onder het genot van een hapje en een drankje én een feestelijke muzikale omlijsting werd teruggekeken op een geweldige dag.

Lions Club Alblasserwaard Souburgh kiest er ook dit jaar voor om de opbrengsten van de sponsorgelden ter beschikking te stellen aan een goed doel. Het goede doel is dit jaar Stichting ALS. ALS is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Stichting ALS heeft als missie bij te dragen aan het vinden van de oorzaak en oplossingen voor ALS in de toekomst en aan het dragelijker maken van het leven van patiënten nu.

 
Bijlage: foto – De medewerkers van ‘Ooievaarsdorp’ nemen de foto-collage in ontvangst van Lions president Ad Verdoorn (links).

Lees meer over:

truckerstocht
Deel dit bericht met je vrienden!