donderdag 4 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Dansschool YV-dance wacht in spanning uitslag Demogyade af

31 mei 2013

ALBLASSERDAM - Recent deed Dansschool YV-Dance uit Alblasserdam mee aan de regionale Demogyade te Barendrecht. Demogyjada's bieden aan groepen de mogelijkheid om ingestudeerde dansen aan publiek te laten zien.

De werkgroep organiseert elk jaar in samenwerking met verenigingen verspreid door het land regionale Demogyjada's. Voor inschrijven voor dit evenement gelden geen toelatingseisen. Elke groep ongeacht leeftijd, vaardigheid en samenstelling kan meedoen. De leukste, origineelste en beste groepen worden uitgenodigd voor een de Landelijke Demogyjada. Zij mogen hun dansnummers nog een keer laten zien, maar dan op een podium van een schouwburg.

De dansschool uit Alblasserdam stond er met 3 groepen in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar. "Iedere groep had zijn eigen dans en heeft in Barendrecht een goede indruk achtergelaten. De dansgroepen hebben het afgelopen jaar hard getraind. Het heeft veel inzet gekost, maar het resultaat van afgelopen zondag mag er zeker zijn. Ook dankzij de inzet van ouders, grootouders en vrienden kon YV-Dance zich van zijn beste kant laten zien", aldus Yvonne Verschoor, leidster en eigenaresse van YV-Dance.

De uiteindelijk uitslagen worden pas bekend gemaakt, nadat alle Regionale Demogyjada's geweest zijn. Het is dus nog even afwachten voor YV-Dance uit Alblasserdam. Yvonne Verschoor vond het 'uit de kunst gaan', maar schat de kans klein in dat de groepen ook daadwerkelijk geselecteerd worden voor de Landelijke Demogyade. Er worden namelijk 38 regionale Demogyjada's gehouden in Nederland, waarvan maar 25 dansen gekozen worden voor de Landelijke Demogyade.

Lees meer over:

dansschool yv-dance
Deel dit bericht met je vrienden!