zaterdag 6 maart 2021

Alles over Alblasserdam

Secret Scouts ook op de Loopplank te vinden. Nu verlengd tot 7 juni

31 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Lezen is leuk en geschiedenis is cool. Van maandag 27 t/m vrijdag 31 mei lagen er op ieder schoolplein, door middel van GPS codes, digitale cadeautjes verstopt. In 1476 cadeautjes zat een gratis ebook.

Deze landelijke leesactie is inmiddels wegens groot succes verlengd tot en met 7 juni.

De digitale cadeautjes zijn op iedere smart-phone zichtbaar na het downloaden van de app ‘Repudo’. Deze app is gratis te downloaden in de iTunes en Google Play store. Via de app ziet men op de kaart van Nederland waar de cadeautjes liggen. In dit geval op alle schoolpleinen. Men loopt met de smartphone naar de locatie, klikt op het cadeautje op de kaart en haalt zo het gratis ebook binnen.

Je kunt iedere dag één digitaal cadeautje ‘oprapen’. In totaal worden 1476 ebooks weggegeven. Waarom 1476? Wel, tot nu toe is niet bekend wat er tussen juni 1476 en januari 1478 met de dan pas vierentwintigjarige Leonardo da Vinci is gebeurd of waar hij die jaren  is geweest. Vast staat wel dat deze periode allesbepalend is geweest voor veel van zijn uitvindingen. In het boek ‘Secret Scouts en De Verloren Leonardo’ wordt het mysterie opgelost en wordt duidelijk wat er in 1476 is gebeurd met Leonardo da Vinci en waardoor hij zo geniaal was.

Bovenstaande tekst werd gevonden op de website van PCBS de Loopplank. Deze school is een van de vele scholen in Nederland die meedoet met de landelijke leesactie: "Lezen is leuk en geschiedenis is cool".

Tot en met vrijdag 7 juni liggen, wegens groot succes, nog een extra week op alle schoolpleinen digitale kadootjes verstopt.

Alle leerlingen maken wederom een week lang, dagelijks kans om hét nieuwe superspannende Nederlandse jeugdboek te winnen: 'Secret Scouts en De Verloren Leonardo'. Dit is het eerste deel uit de nieuwe Secret Scouts-serie. Razendsnelle avonturen, vol kunsthistorische feiten & fictie met spanning tot de laatste bladzijde. Alle leerlingen praten na het lezen van dit spannende verhaal nog dagen na over Leonardo da Vinci, zijn kunst en al zijn ontdekkingen.

Leerlingen, ouders en schooldirecties zijn razend enthousiast.

Lees meer over:

lezen app geschiedenis leonardo
Deel dit bericht met je vrienden!