zaterdag 10 april 2021

Alles over Alblasserdam

Dirk Lugthart en Bert van Mourik ere-leden VV De Alblas

4 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Voetbalvereniging De Alblas heeft afgelopen weekend de festiviteiten voor het 60-jarig jubileum op een daverende manier afgesloten. Vrijdagavond was er een druk bezochte receptie en zaterdag een voetbalreuniedag, speelde De Alblas tegen Oud-Feyenoord en werd afgesloten met een spetterend feest.

Tijdens de receptie kwam vice-voorzitter Bruggeman van de KNVB met een grote verrassing. De KNVB heeft de oud-penningmeester van De Alblas, Jan de Ruiter, die ondermeer 39 jaar in het bestuur zat, benoemd tot lid van verdienste van de KNVB. Dit is een zeer hoge onderscheiding binnen de KNVB, waarover op de burelen van Zeist wordt besloten.

De heer Bruggeman  sprak verder zeer lovend over de club: Hij typeerde De Alblas als een club waar warmte en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Ook de club zelf zette een aantal mensen in het zonnetje. De club-iconen Dirk Lugthart en Bert van Mourik werden benoemd tot ere-lid. Carla Bakker, Marry Roubos, Ronald Besemer, Willem Lakerveld en Hans Struik gaan voortaan als lid van verdienste van De Alblas door het leven. Zes leden zijn al vanaf de oprichting lid van de club; vier waren ook op de receptie aanwezig.

De leden die vanaf 1953 lid zijn , zijn: Jan Seton, Jan Stam, Rokus Houweling, Jan van Genderen, Arie Stierman en Dirk Brouwer. Zij kregen een mooie erepenning. De club kreeg veel gelukwensen, kado’s en werd ook toegesproken door de wethouders Ozdere en Veerman. Ook de voorzitter van de Stichting Vrienden van De Alblas, Henri Eshuis had fraaie kado”s bij zich: mooie vlaggen en 2 fraaie klokken.
 
Zaterdag 1 juni was de derde achtereenvolgende zaterdag van de jubileumactiviteiten. Het werd een dag om nooit te vergeten. Veel leden en zeker ook veel oud-leden wisten de weg naar Souburgh te vinden. sMorgens kreeg trainer Henk Stok van de A1 een afscheidswedstrijd. Stok heeft meerdere jaren grote successen geboekt met het hoogste jeugdteam. Er waren enkele wedstrijden van oud-gedienden onderling, waarbij good-old Marcel van der Wal het presteerde om binnen 5 minuten zowel in eigen goal als in de goal van de tegenstander te scoren. Maar ook mannen als Andre Zijderveld, Bart Toom, Peter Kiviet waren weer  in het groen-rode tenue te bewonderen.

De dames van De Alblas kregen nog even voetballes van Stedoco-All_Stars. De jeugd afdeling werd tussendoor blij gemaakt met een voetbalkooi, die door de jubileumcommissie werd geschonken. De apatheose was uiteraard de druk bezochte wedstrijd tegen Oud-Feyenoord, met onder anderen Kees van Wonderen en Ulrich van Gobbel in de gelederen. In de rust werden alle kampioenselftallen van 60 jaar De Alblas 1 in het zonnetje gezet. Mannen van het eerste uur, zoals Cees van der Dool, coryfeeen uit de jaren 70 en 80, zoals Dirk Vlot, Jan van Genderen, Rien Houweling en Paul Lekkerkerker gaven acte de presence.

Maar ook de kampioensteams van de trainers Henry Eshuis, Heinz Breuer en Bart Toom lieten zich nog een keer toejuichen. De wedstrijd tegen Feyenoord was ook de laatste wedstrijd van Jacq Demmers en Nick Lakerveld in de Alblasser hoofdmacht. De feestvreugde bij de club werd aan het eind van de middag nog vergroot toen het bericht doorkwam dat de reserves van de club in Serooskerke, na een bloedstollende wedstrijd, het verblijf in de reserve-eerste klasse hadden weten te verlengen.

Om een uur of 7 werd het te koud en verplaatste de club zich naar de grote feesttent op het tweede veld. En daar werd tot in de kleine uurtjes “stilgestaan” bij het 60-jarig bestaan. Uit aller naam kon voorzitter Cees Kortleve de jubileumcommissie, onder leiding van Hans Struik, van harte bedanken voor hun geweldige werk. Het grote applaus was meer dan terecht. De commissie is 2 jaar bezig geweest met de voorbereiding en fondsenwerving, maar ze hebben hun club een fantastische maand bezorgd en van de voetbalkooi zal de jongste jeugd nog lang genieten.

Lees meer over:

KNVB voetbal vv de alblas
Deel dit bericht met je vrienden!