zaterdag 10 april 2021

Alles over Alblasserdam

Muzikaal Werelderfgoedweekend 15/16 juni in Kinderdijk op aparte wijze gevierd

17 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Ali B komt per helikopter, treedt niet op maar krijgt ukelele spoedcursus.
 
De bekende rapper Ali B kwam afgelopen zaterdag met een helikopter naar Kinderdijk. De artiest vloog die dag van langs Werelderfgoed in Nederland in verband met Werelderfgoeddag.  Waar hij bij de meeste werelderfgoederen een optreden gaf op een podium. In Kinderdijk  kreeg hij een spoedcursus ukelele. Samen met kinderen uit Kinderdijk speelde hij “Daar bij die molen”. Niet op een podium, maar tussen de molens. Ali had het erg naar zijn zin. De Kinderdijkertjes ook. Zo dicht naast Ali en zijn compaan Brownie en dan ook nog samen muziek maken.
 
Het Werelderfgoed Kinderdijk is een verzameling molens en gemalen, gelegen in een Natura 2000/Vogelbeschermingsgebied, met een uniek karakter: bijna duizend jaar geschiedenis Watermanagement. Die omstandigheden maakten dat de Stichting die het Werelderfgoed beheert besloot wel met de muziek mee te doen, maar op een eigen wijze, in het authentieke Hollandse landschap.
 
Bijlage: foto
Fotobijschrift: Dertig kinderen uit Kinderdijk spelen ukelele met Ali B en Brownie.

Deel dit bericht met je vrienden!