zaterdag 10 april 2021

Alles over Alblasserdam

Voetbalvereniging Alblasserdam bruist van energie

19 juli 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Aan ambities geen gebrek bij voetbalvereniging Alblasserdam. Er wordt in het nieuwe seizoen gestart met een keepersschool, meidenvoetbal en een G-team zijn in voorbereiding en het clubgebouw wordt deze zomer flink onder handen genomen. Dat allemaal dankzij de inzet van een groeiende groep vrijwilligers.

Hoe anders was de situatie een jaar geleden. Met een ledenaantal dat gedaald was tot 328, een organisatie die bijna helemaal was weggevallen, onderwijl liet het onderhoud aan het clubgebouw al jaren op zich wachten en op financieel gebied stond de club er bijzonder slecht voor. In het afgelopen seizoen zijn er echter enorme stappen gezet, wat terug te zien is in de stijging van het ledenaantal. Inmiddels kan het secretariaat melden dat de vereniging weer over 430 leden beschikt en het einde van deze toename is nog niet in zicht.

Levensvatbaar
De organisatie heeft zich enorm uitgebreid. De belangrijkste posities zijn bezet, het bestuur is prima in evenwicht en de commissies zijn goed gevuld. Hun eerste taak was om te laten zien dat de club nog immer levensvatbaar is en daarin is het glansrijk geslaagd. Met diverse instanties zijn nieuwe afspraken gemaakt waardoor de vereniging er op financieel gebied een stuk florissanter op staat.

Jeugdevenementen
Terwijl de selectie nog altijd goed presteert op een hoog niveau ligt de focus op de jeugd. Dat is terug te zien in het nieuwe voetbaltechnische beleidsplan, de vele drukbezochte voetbalclinics en het initiatief voor gerichte individuele trainingen (talentpool) voor de jeugdspelers, maar zeker ook in de evenementen. De evenementencommissie werkt hard om mooie activiteiten te organiseren voor de gehele vereniging, waarbij jeugdevenementen het speerpunt zijn.

Voor iedereen
Voetbalvereniging Alblasserdam wil er voor iedereen zijn. Daarom wordt nu ook naar landelijke trend de gelegenheid voor meidenvoetbal uitgewerkt. Daarnaast zijn er diverse sociaal maatschappelijk belangrijke initiatieven in ontwikkeling zoals G-voetbal, stimulering van voetbal voor kinderen uit gezinnen rond bestaansminimum. Bij de jeugdafdeling worden de spelers bovendien begeleid op het gebied van gezondheid. Vanaf de vroegste jeugd worden de kinderen gewogen en gemeten ter voorkoming van obesitas en overbelasting.

Keepersschool
Vanaf het seizoen 2013/2014 wordt begonnen met een keepersschool. Het doel is om de jeugdkeepers een gedegen opleiding te laten doorlopen. Ook de selectiekeepers zullen bijspringen. Er wordt gewerkt met de Frans Hoek-methode, zoals dat bij diverse (top)clubs in Europa gebeurd.

Onderhoud
Medio juni is begonnen aan het onderhoud van het clubgebouw, waarbij de ontwikkelingen aan de voorkant zijn te volgen als men over de Edisonweg rijdt en een blik in oostelijke richting werpt. De vrijwilligers, die onder andere ook de bestuurskamer en het dak onder handen nemen, zijn volop bezig om voor september alle werkzaamheden af te krijgen.

Springlevend
Onlangs vierde voetbalvereniging Alblasserdam het 85-jarig bestaan. Ondanks het feit dat de club sinds enkele jaren een financieel schoon beleid voert en waarmaakt, leek het ruim een jaar geleden bijna ondenkbaar dat dit jubileum gehaald zou worden. Er werd een ledenvergadering uitgeschreven waarin moest worden gestemd over het opheffen van de club. Ondanks dat de club nog moest afrekenen met een verduisteringskwestie en een belastingclaim uit het verleden is de vereniging uit een absoluut dieptepunt gekomen. Voetbalvereniging Alblasserdam is nu springlevend en haar toekomst rooskleurig. Vooral dankzij al die vrijwilligers die mede de oorzaak zijn van de positieve sfeer die in de gehele vereniging heerst.

Lees meer over:

voetbal vvalblasserdam kabouters
Deel dit bericht met je vrienden!