zondag 17 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

Maatregelen tegen de warmte tijdens de Sint Jacobus Paardenmarkt

24 juli 2013 (door Ad van Herk)

ALBLASSERDAM - De gemeente Alblasserdam neemt tijdens de Sint Jacobus Paardenmarkt op woensdag 24 juli extra maatregelen tegen de warmte. Er zijn meer gratis drinkwater tappunten, de markt wordt breder opgesteld en er wordt geen alcohol geschonken tot 16.00 uur. 

Hitteplan
Zondag 21 juli is het nationaal hitteplan van het RIVM in werking gesteld. Het plan moet ervoor zorgen dat groepen die de hitte niet goed aankunnen zo goed mogelijk beschermd worden. Dit betekent dat het nodig is om maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen te beperken. Daarnaast is het nodig om alert te zijn op zonnebrand, want met waarden tussen de 6 en 7 is de zonkracht de komende dagen hoog. Het hitteplan is te vinden op de website van het RIVM. Ook bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst Zuid-Holland Zuid zijn specifieke maatregelen te vinden. 
 
Paardenmarkt
De jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt in Alblasserdam vindt plaats in en rondom de Kerkstraat. De markt begint ’s morgens om 8.00 uur. Op de markt zijn paarden, pony’s en kraampjes. Ook rijdt er een paardentram. Eigenaren van pony’s en paarden krijgen een premie om hun dieren op de markt te laten zien. Rond 11.30 uur is er onder de aanvoerders van de paarden en pony’s een verloting van kleine geldprijzen. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Alblasserdam.
 

Lees meer over:

paardenmarkt hitteplan
Deel dit bericht met je vrienden!