maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Negatief zwemadvies Lammetjeswiel wegens blauwalg

29 juli 2013

ALBLASSERDAM - Sinds 29 juli 2013 geldt er een negatief zwemadvies voor het zwemmen in recreatieplas het Lammetjeswiel in verband met blauwalg. Dit betekent dat zwemmen in dit water slecht kan zijn voor uw gezondheid. Zwemmen mag, u moet zelf beoordelen of er risico is voor de gezondheid, bijvoorbeeld in het geval van algenbloei. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek zoeken.

Wie in aanraking komt met blauwalgen, kan last krijgen van irritaties aan ogen en huid. Andere klachten zijn onder andere hoofdpijn en maag- en darmklachten. Wie in aanraking is geweest met blauwalgen, doet er goed aan zich goed af te spoelen onder de douche.

Voor meer informatie over de conditie van het zwemwater, kunt u terecht op de website Zwemwater.nl, een speciale website van de overheid over zwemwater in Nederland.

Lees meer over:

lammetjeswiel blauwalg
Deel dit bericht met je vrienden!