zaterdag 10 april 2021

Alles over Alblasserdam

Molens Werelderfgoed Kinderdijk in floodlight

31 augustus 2013 (door Ad van Herk)

ALBLASSERDAM - Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 september worden de wereldberoemde molens van het Werelderfgoed Kinderdijk 's avonds in de schijnwerpers gezet. De verlichting van het molencomplex van Werelderfgoed Kinderdijk zorgt voor een schitterend schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt. Dit aantrekkelijk lichtspektakel is elke avond te bekijken tussen 20.30 en 23.00 uur.

De historische poldermolens zijn te zien vanaf het vrij toegankelijke fiets- en wandelpad dat dwars door het molengebied loopt. Een wandeling door het molengebied is gratis. De museummolen is overdag geopend voor bezichtiging tussen 09.00 en 18.00 uur, maar 's avonds gesloten. Het bezoekerscentrum Wisboomgemaal is geopend donderdag, vrijdag en zaterdag avond van 20.30 tot 23.00 uur.
 
Bezoekerscentrum Wisboomgemaal geopend
Het centrum is gesitueerd in een voormalig stoomgemaal. U kunt hier op uw gemak rondkijken, iets drinken en een mooie souvenir uitzoeken. U vindt bij Bezoekerscentrum Wisboomgemaal tevens een VVV i-punt: een digitale zuil met allerlei handige toeristische informatie over de omgeving. 
 
In de voorzaal van het Wisboomgemaal vindt u een kleine expositie. Vervolgens kunt u de indrukwekkende machinekamer van het Wisboomgemaal verkennen. Te midden van de vliegwielen en centrifugaalpompen kunt u hier op zes schermen een film bekijken over het molengebied van Kinderdijk. Deze film is alleen ’s avonds met de lichtweek gratis te bekijken op donderdag, vrijdag en zaterdagavond.
 
Molenmarkt
Het hele dorp zorgt bovendien voor een sprankelende lichtsfeer, met gevelverlichting op de huizen en verlichte ‘dijkmolens' langs de Lekdijk. Op vrijdagavond 6 september tijdens de lichtweek is er een gezellige Molenmarkt met ruim zeventig verlichte kraampjes. Deze jaarlijkse markt wordt nabij het molencomplex gehouden. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur.
 
Meer informatie: www.kinderdijk.nl
 

Lees meer over:

kinderdijk molens verlicht
Deel dit bericht met je vrienden!