maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Bijeenkomst over rooien bomen bij Lammetjeswiel

5 september 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op woensdag 11 september 2013 vindt een informatiebijeenkomst plaats over het rooien van bomen bij ‘t het Lammetjeswiel. Het gaat om de bomen in het bosperceel ter hoogte van het fort van de scouting. De avond begint om
19.30 uur en vindt plaats in het Multifunctioneel Centrum Maasplein aan de Maasstraat te Alblasserdam. Belangstellenden zijn van harte welkom.
 
Veiligheid
De gemeente is als eigenaar van bomen in de openbare ruimte bij het Lammetjeswiel wettelijk verplicht controles uit te voeren op kwaliteit. Bij de controles wordt de boomveiligheid bekeken en eventuele risico's voor de omgeving. Uit onderzoek is gebleken dat er bomen gekapt moeten worden om de veiligheid van de wandelaar te kunnen garanderen.
 
Programma
Tijdens de bijeenkomst worden belangstellenden geïnformeerd over het doel van het rooien van de bomen en om welke bomen het gaat. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen. De Groene Long en Wouter den Boer Natuurlijk zijn uitgenodigd om vragen over o.a. het behoud van de Groene Long en het ecologisch onderzoek te kunnen beantwoorden.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur      Inloop
19.30 uur      Opening door wethouder Ad Cardon
19.40 uur      Presentatie over rooien van bomen bij ‘t Lammetjeswiel door de heer D. Pruijsen, voorman Buitenruimte
19.50 uur      Ruimte voor vragen
20.30 uur      Afronding

Deel dit bericht met je vrienden!