zondag 17 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Wethouder Cardon onthult 'De Ingezetene'

8 oktober 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op dinsdagmiddag 8 oktober om 17.30 uur vond de onthulling plaats van het beeld ‘De Ingezetene’ van kunstenares Hanneke Beaumont ten hoogte van Blokweerweg 22. Wethouder Ad Cardon (cultuur) en Mijntje Lukoff, de dochter van Beaumont, waren aanwezig om iets over het beeld te vertellen. 

De realisatie van het beeld kon plaatsvinden dankzij beeldhouwer Roel Teeuwen uit Alblasserdam, relatiemanager Dick Kanters van het Waterschap Rivierenland, Leo de Heus van G.M. Damsteegt (kraanverhuur en grondverzet) uit Alblasserdam en Ton Lommers van Segno d’Arte uit Groot Lammers. Het beeld is afgekocht door een afvaardiging van de Culturele Raad.

Hanneke Beaumont werd geboren in Maastricht. Na een studie in de VS keerde ze terug naar Europa en ging ze naar België, waar ze nog steeds woont. Haar werken zijn mannelijk noch vrouwelijk, niet jong en niet oud. Ze worden niet weergegeven als portretten van bepaalde personen en zijn niet gemodelleerd naar geïdealiseerde menselijke vormen.

Fysiek zijn ze benaderingen van de mens. Hun standpunten zijn niet agressief of provocerend. Het menselijk karakter wordt gebonden aan een reeks van gedachten. Gekleed in tijdloze ‘kleding’, met elkaar verweven met het lichaam, trotseren de beelden onze perceptie. De kunstenaar deelt haar werktijd tussen Brussel en Pietrasanta, in Italië. Haar sculpturen zijn gerealiseerd in terracotta, brons of gietijzer.

Lees meer over:

van eesterensingel ingezetene
Deel dit bericht met je vrienden!