vrijdag 28 januari 2022

Alles over Alblasserdam

CDA Alblasserdam spreekt met maatschappelijk middenveld

19 november 2013

ALBLASSERDAM - Op donderdag 14 november heeft het CDA afdeling Alblasserdam in de portiersloge gesproken met maatschappelijke organisaties. Dit gesprek was georganiseerd als onderdeel van de totstandkoming van het CDA-programma voor de verkiezingen van de nieuwe gemeenteraad in maart 2014.

Onder leiding van oud-wethouder Jaap de Gruijter gaven vertegenwoordigers van onderwijs, ouderenbonden, sportverenigingen, toerisme, welzijn en zorg hun reacties op het concept-programma en reikten vele suggesties en tips aan. Aan het einde van de vruchtbare avond zei CDA-lijsttrekker Arco Strop “zeer tevreden te zijn over het verloop van dit portiersloge-gesprek. Alblasserdam kent een sterk en zeer betrokken maatschappelijk middenveld.

Er komen de komende jaren vele nieuwe taken op de gemeenten af, zoals jeugdzorg en huishoudelijke hulp. Voor die taken zal vaker dan voorheen een beroep op de burgers worden gedaan. Het is goed dat in Alblasserdam al een sterke sociale structuur is ontstaan om de uitvoering van deze taken te begeleiden en coördineren”.

“Wat heeft u op uw hart”? Met deze vraag is het CDA Alblasserdam een half jaar geleden de campagne gestart voor de Gemeenteraadsverkiezingen die op woensdag 19 maart 2014 zullen plaatsvinden. Afgelopen zomer werd het winkelende publiek op het Makadoplein en het Scheldeplein gevraagd naar inbreng voor het op te stellen verkiezingsprogramma.

In september was de partij present de Molenmarkt in Kinderdijk en het Havenfestival. Na verwerking van de uitkomsten van het portiersloge-gesprek van donderdag zal het Verkiezingsprogramma 2014 – 2018 op 12 december definitief door de leden worden vastgesteld, evenals de CDA-kandidatenlijst.

Deel dit bericht met je vrienden!