maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Start voorbereidende werkzaamheden bomenkap Lammetjeswiel

30 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op 6 januari starten de voorbereidingen voor de werkzaamheden bij ’t Lammetjeswiel. Er worden platen neergelegd die dienen als rijbaan. Op 9 januari start de gemeente met het kappen van de bomen. Deze werkzaamheden duren ongeveer twee tot drie weken. In week drie of vier wordt er in een sloot in het gebied ook een brug gemaakt om de doorstroming van het water te bevorderen.
 
Tijdens de werkzaamheden is het gebied waar de werkzaamheden worden uitgevoerd (nabij de scouting) afgesloten voor bezoekers. De aan- en afvoer vindt plaats via de Savornin Lohmanweg / Abraham Kuyperstraat. In eerdere communicatie is gezegd dat de aan- en afvoer via de Touwbaan zou gaan. Er kan geluidsoverlast zijn, maar de gemeente streeft ernaar dit tot een minimum te beperken.
 
Duurzaam bos
De bomen bij ’t Lammetjeswiel worden gekapt om de veiligheid van de bezoeker te kunnen garanderen en tegelijkertijd een duurzaam bos te creëren.

Lees meer over:

lammetjeswiel bomenkap
Deel dit bericht met je vrienden!