dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

CDA Alblasserdam stelt verkiezingsprogramma en kandidatenlijst vast

7 januari 2014

ALBLASSERDAM - De leden van het CDA Alblasserdam hebben op 12 december het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 vastgesteld. Het verkiezingsprogramma is opgebouwd rond het centrale thema “Hart voor Alblasserdam”.

Met dit thema ging het CDA afgelopen zomer gesprekken aan met de inwoners van Alblasserdam op de winkelcentra Makado en Scheldeplein, tijdens de Molenmarkt en op het Havenfestival. In november werd tijdens een bijeenkomst in de Portiersloge het conceptprogramma besproken met maatschappelijke organisaties.

Lijsttrekker Arco Strop: “In ons verkiezingsprogramma is veel aandacht ingeruimd voor ieders rol in de samenleving. De gemeente krijgt op dat gebied extra taken en het CDA heeft daar haalbare en betaalbare ideeën over. Zoals een voorziening voor verlengde eerstelijns zorg bij Dok11, waarmee extra hulp wordt geboden aan mensen die dat nodig hebben vanwege ouderdom, handicap of ziekte. Ook willen we de inzet van  verenigingen en vrijwilligers ten behoeve van de maatschappij stimuleren door het toekennen van een extra subsidie. Hart hebben voor Alblasserdam, dat staat bij het CDA centraal”.

De kandidatenlijst van het CDA Alblasserdam bevat, naast lijsttrekker Arco Strop en de huidige raadsleden Arie van ’t Zelfde (2), Theo de Gelder (3) en Jacco Wesselius (5) en burgerleden Hilde Cevaal (7) en Robert van der Rhee (8), een aantal nieuwe gezichten. Margreet de Deugd–Bos (4), het vroegere Sliedrechtse raadslid Harold Verloop (6), Mary Hamer–de Kloe (9) en de 21-jarige André Groenendijk (10) vullen de lijst aan. Sjoerd J. Veerman, huidig wethouder, is lijstduwer. Arco Strop: “Onze lijst bestaat uit een mooie mix van ervaring en aanstormend talent”.

Het CDA Alblasserdam rekent erop met haar verkiezingsprogramma en kandidatenlijst een belangrijke bijdrage te kunnen blijven leveren aan een samenleving waar iedereen bij hoort en mee kan doen.

Deel dit bericht met je vrienden!