maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Plannen Sporthal Molenzicht klaar voor presentatie

13 januari 2014

ALBLASSERDAM - Jan Vlieg van Stichting Sportpark Molenzichthal meldt het volgende: "We zijn zover dat we naar de Raad kunnen.
Nadat een paar flinke hobbels zijn genomen, kan de Stichting Sportpark Molenzichthal nu verder werken aan de realisering van een sporthal op Molenzicht".

Historie
Jan Vlieg geeft ook nog even een historische overzicht van de ontwikkeling van de plannen voor de Molenzichthal: "De korfbalvereniging CKC Kinderdijk heeft een lang gekoesterde wens voor het realiseren van een sporthal op Molenzicht. Ook de Alblasserdamse gymnastiekvereniging KDO zoekt al jaren naar een nieuwe locatie voor haar activiteiten. De beide verenigingen hebben gezamenlijk een plan ontwikkeld voor de bouw van een sporthal op Molenzicht. In samenwerking met Woonkracht10 en de gemeente Alblasserdam ligt er een plan dat voor de beide verenigingen financieel haalbaar is".

Van sportzaal naar sporthal
Jan Vlieg meldt verder: "Het college van B&W heeft aangegeven dat er minimaal een extra sportzaal nodig is in de wijk Kinderdijk voor het bewegingsonderwijs met als voorkeurslocatie sportpark Molenzicht. Mede daarom is de gemeente bereid bij te dragen in de kosten van zowel de bouw als de exploitatie van de nieuwe sporthal".

"Met dit gegeven zijn de beide verenigingen de uitdaging aangegaan om dit plan op te waarderen tot een volwaardige sporthal met extra ruimte voor de activiteiten van KDO. Dit biedt een geweldig perspectief voor de 450 leden van CKC Kinderdijk en de 600 leden van KDO. Maar ook voor het bewegingsonderwijs en de sportieve activiteiten in de wijk zoals bijvoorbeeld seniorengym en sportclinics kan de nieuwe sporthal een uitstekende rol vervullen".

Besluitvormingsproces
Tenslotte meldt de Stichting Sportpark Molenzicht: "Woensdag 15 januari a.s. houdt de commissie Samenleving een bijeenkomst van informatie en opinie (BIO) in het clubgebouw van CKC Kinderdijk. Daarvoor is ook een afvaardiging van de omwonenden uitgenodigd. Alle omwonenden zijn per brief uitgenodigd om op 16 januari in het clubhuis kennis te nemen van de plannen".

"De volgende stap is de behandeling van de plannen in commissie en raad op dinsdag 21 en dinsdag 28 januari a.s. Als de raad instemt met de plannen, kan worden gestart met het aanvragen van de benodigde vergunningen en het tekenen van de overeenkomsten".

Aldus de Stichting Sportpark Molenzichthal bij monde van dhr. Jan Vlieg.

Lees meer over:

molenzicht ckc kdo
Deel dit bericht met je vrienden!