zondag 17 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

Politiek Café bij 'Ondernemerskring Alblasserdam'

3 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Arco Strop, lijsttrekker van het CDA, mocht het spits afbijten op de bijeenkomst van Ondernemerskring Alblasserdam (OKA) op donderdag 30 januari 2014 in Cultureel Centrum Landvast.  Hij kreeg precies vijf minuten om de plannen van zijn partij te verwoorden. Na hem volgden de lijsttrekkers van D66, SGP, PvdA, VVD en CU. De lijsttrekker van Leefbaar Alblasserdam was afwezig.

Het Politiek Café was de eerste confrontatie van de partijen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart a.s. en een mooie kans om met ondernemend Alblasserdam in gesprek te zijn. De lijsttrekkers kregen als boodschap mee dat ze de komende vier jaar “de rode loper uit moeten leggen voor eigen ondernemers”. De gemeente moet zoveel mogelijk Alblasserdamse bedrijven betrekken bij aanbestedingen en hen ook vragen bij het schrijven van specificaties.

De ondernemers vroegen aandacht voor de traagheid van het verkrijgen van vergunningen, de beperkte geluidsruimte waardoor uitbreiding van bedrijven niet mogelijk is en aandacht voor de files op de A15. Ze pleitten voor het behoud van een bedrijfscontactfunctionaris voor de ondernemers. Het was een inspirerende en soms confronterende avond, die met humor geleid werd door Bas Ort, voorzitter van OKA.

Het volgende debat staat op 5 februari gepland in de recreatiezaal van de Alblashof om 14.00 uur. Deze middag organiseren de plaatselijke ouderenbonden ANBO, PCOB en de Seniorenraad de discussiemiddag.

Op de foto v.l.n.r. :
Teus Stam (CU), Rinus van Lavieren  (PvdA), Peter Verheij (SGP), Freek de Gier (VVD), Bas Ort (OKA), Arco Strop (CDA); zittend: Ramon Pardo (D66)
 

Lees meer over:

ondernemers landvast alblashof
Deel dit bericht met je vrienden!