donderdag 3 december 2020

Alles over Alblasserdam

Acht zonnepanelen voorzien koffiehuisje kinderboerderij van duurzame energie

10 maart 2014

ALBLASSERDAM - Op vrijdag 7 maart 2014 werden acht zonnepanelen gemonteerd op het koffiehuisje van kinderboerderij “De Plantage” in Alblasserdam. Om 13.30 uur heeft wethouder Sjoerd J. Veerman (duurzaamheid) de installatie officieel in bedrijf genomen. Belangstellenden waren van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
 
Educatief
De plaatsing van zonnepanelen op de kinderboerderij is een van de 26 acties uit het duurzaamheids­actieplan van de collegeperiode 2010-2014. Educatie is een belangrijk doel.

De gemeente wil de jongste inwoners van het dorp al vroeg in aanraking laten komen met duurzame energie. Daarnaast dragen de zonnepanelen bij aan de doelstelling om in 2020 20 procent van het energieverbruik duurzaam op te wekken.

Gemiddeld zullen deze panelen 1.700 kWh per jaar opbrengen. De plaatsing van de zonnepanelen is mede mogelijk gemaakt door HVC en Zon & Zo.

Foto's: Joop Aret.

 

Deel dit bericht met je vrienden!