Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrijwillig molenaar opent seizoen 2014 in Kinderdijk'
15mrt 2014

Vrijwillig molenaar opent seizoen 2014 in Kinderdijk

ALBLASSERDAM - Een vrijwillige molenaar met een bijzondere achtergrond opent zaterdag 15 maart om 10.00 uur het seizoen van het Werelderfgoed Kinderdijk. Hij doet dat door de vang te lichten van de Museummolen Nederwaard. De vrijwilliger is één van de bijna 200 vrijwilligers van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (de Swek). Naast vrijwillige molenaars zijn er ruim 150 andere vrijwilligers die bezoekers vanuit heel de wereld ontvangen in het molengebied in de Alblasserwaard.

Het komende seizoen zal volgens de Swek veel veranderingen brengen in Kinderdijk. De Museummolen krijgt een nieuwe expositie gericht op het leven op deze molens.

Naar het er nu uitziet zal rond half april de eigen fluisterboot (met vrijwillige schippers) gaan varen. Onder andere naar de nieuwe Museummolen Blokweer, die begin mei geopend zal worden.

Dit seizoen zal een recordaantal riviercruiseschepen het Werelderfgoed aandoen. De gasten van de schepen zullen worden rondgeleid door gidsen. De meesten daarvan zijn vrijwilligers. Het aantal vrijwilligers in het Werelderfgoed Kinderdijk is flink toegenomen. Drie jaar geleden is begonnen met een groep van 46 enthousiaste vrijwilligers.

Het molengebied van Kinderdijk staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Jaarlijks bezoeken ruim 400.000 toeristen uit binnen- en buitenland het gebied. Voorheen betaalde slechts een derde deel van hen voor een toegangskaartje. De Swek probeert dat betalende deel te vergroten. Het Werelderfgoed heeft het toegangsgeld hard nodig voor het onderhoud en om het gebied te behouden voor de toekomst.

Bijlage Foto: Teus Verveer, Ruud Boele en Els Bakker (vlnr) lichten gezamenlijk de vang van de Museummolen. (Foto Swek/Cees Put)Deel dit bericht met je vrienden!