Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jolanda Jaquet winnaar fotowedstrijd structuurvisie 2014'
19mrt 2014

Jolanda Jaquet winnaar fotowedstrijd structuurvisie 2014

ALBLASSERDAM - Op dinsdag 18 maart 2014 om 17.00 uur reikte wethouder Sjoerd J. Veerman van de gemeente Alblasserdam de prijzen uit aan de winnaars van de fotowedstrijd voor de structuurvisie 2040.

Op de eerste plaats eindigde de foto 'Waterbus krijgt vleugels' van Jolanda Jaquet uit Alblasserdam, op de tweede en derde plaats eindigde respectivelijk de foto 'Buren Dichtbij', en 'Alles ineen' van Anny en Kees Stok ook uit Alblasserdam

Tegelijkertijd lanceerde de wethouder de website van de structuurvisie waarin de bezoeker wordt meegenomen naar het ruimtelijk plaatje van hoe Alblasserdam er in 2040 uit kan zien.

Op 3 september 2013 heeft het college van B&W van Alblasserdam het ontwerp structuurvisie 2040 vastgesteld. Samen met bewoners, bedrijven en organisaties heeft de gemeente Alblasserdam haar structuurvisie 2040 beschreven in een bijna 40 pagina’s tellend document. Het is het resultaat van een enquête, een fotowedstrijd, straatinterviews, discussiebijeenkomsten met de detailhandel en thema-avonden met bewoners en bedrijven.

In de structuurvisie van de gemeente Alblasserdam ligt het accent op profiel, ambitie en ontwikkelstrategie. Geen blauwdruk voor de toekomst, maar een beschrijving van de kwaliteiten die nu en in de toekomst voor Alblasserdam van belang zijn; waaraan ontwikkelingen kunnen worden getoetst en op basis waarvan keuzes kunnen worden gemaakt.

Met de structuurvisie is als het ware het beleid voor de komende jaren geformuleerd. Tegelijkertijd moet de structuurvisie ook uitnodigen om projecten, initiatieven en ideeën aan te dragen. Door de gemeente zelf, door ambtenaren, maar ook door bewoners en bedrijven van Alblasserdam.

Bovenste foto: Joop Aret.

Hieronder de winnende foto's met begeleidende tekst.

 



 



Deel dit bericht met je vrienden!