zondag 17 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

Groot enthousiasme van onderwijs, ondernemers en overheid over 'Onderwijsroute 2014'

20 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Hier een aantal foto's van bezoekjes aan een aantal bedrijven, die vandaag gemaakt zijn ter ere van de Onderwijsroute 2014 (Alblasserdam-Papendrecht).
 
Het was een hele succesvolle ochtend, met erg mooi weer, waarbij zichtbaar werd dat wanneer de 3 O's samenwerken (Onderwijs, Ondernemers en Overheid), er mooie dingen kunnen onstaan. De VMBO-leerlingen kwamen enorm enthousiast terug en ook de bedrijven waren erg te spreken over het initiatief en hopen dat het een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.

Aan de Onderwijsroute Papendrecht-Alblasserdam 2014 namen 35 bedrijven uit beide gemeenten deel. In groepjes van ongeveer 10 bezochten de leerlingen in de ochtend twee verschillende bedrijven. Het was een unieke kans voor deze leerlingen om kennis te maken met de drie sectoren Techniek, Economie en Zorg en Welzijn. Daarnaast was het voor de bedrijven een prima mogelijkheid om kennis te maken met hun mogelijk toekomstige medewerkers.

De onderwijsroute Papendrecht Alblasserdam 2014 werd georganiseerd in samenwerking met onderwijsinstellingen 'De Willem' en 'De Lage Waard', de gemeente Alblasserdam, de gemeente Papendrecht, de Ondernemers Kring Alblasserdam, de Ondernemersvereniging Papendrecht, Konekto en de Rabobank.

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!