Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aftrap regionale campagne ‘BOB vond plaats in de sportkantine van ZVV de Pelikaan''
24mrt 2014

Aftrap regionale campagne ‘BOB vond plaats in de sportkantine van ZVV de Pelikaan'

ALBLASSERDAM / ZWIJNDRECHT - Zaterdag 22 maart was de regionale aftrap van de campagne ‘BOB in de sportkantine’ bij zvv De Pelikaan in Zwijndrecht. De campagne spoort bezoekers van sportkantines aan om nuchter achter het stuur te kruipen of een BOB-afspraak te maken. Zo’n 300 sportverenigingen met een kantine in de regio hadden begin maart een campagnepakket ontvangen.
 
De aftrap in Zwijndrecht vond plaats voorafgaand en na afloop van de voetbalwedstrijd vv Pelikaan – Heerjansdam 1. Robbin Ooms, Zwijndrechts Sportman 2013, hield allereerst een vraaggesprek met de wethouders Elbert Vissers (Sport) en Wilco Scheurwater (regionaal ambassadeur verkeersveiligheid), de voorzitters van de voetbalverenigingen zvv Pelikaan en vv Heerjansdam en een vertegenwoordiger van de politie. Ook het campagneteam was zaterdagmiddag van de partij. Rond 15.00 uur trapte Elbert Vissers de campagne en de wedstrijd af door de bal te schieten naar ‘de pupil van de week’.
 
Nog altijd winst te behalen
‘BOB in de sportkantine’ loopt van maart tot en met juli in de kantines van diverse sportverenigingen in de Drechtsteden. De campagne richt zich op de automobilist in de sportkantine. Boodschap is dat bezoekers van de kantine met elkaar afspreken wie de BOB is. BOB blijft nuchter en rijdt zijn sportvrienden veilig naar huis. Onderzoek wijst uit dat driekwart van de kantinebezoekers nuchter in de auto stapt. De overige 25% kruipt nog steeds met alcohol achter het stuur, waarvan zo’n 10% de wettelijk toegestane limiet overschrijdt. De BOB-campagnes van voorgaande jaren hebben succesvol bijgedragen aan het terugdringen van het aantal overtreders.
 
Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland coördineert en financiert de campagne in nauwe samenwerking met betrokken gemeenten, politie en regio’s.Deel dit bericht met je vrienden!