zondag 17 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

CDA Alblasserdam presenteert kandidaat wethouder

27 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het CDA Alblasserdam heeft op woensdag 26 maart zijn kandidaat voor het wethouderschap bekendgemaakt. Het is Arjan Kraijo (39) uit Langerak. Voorzitter Andre Ruikes en lijsttrekker Arco Strop: “Wij zijn zeer verheugd dat Arjan bereid is om onze wethouderskandidaat te zijn. Hij beschikt over een ruime politieke ervaring, eerst als fractievoorzitter in de voormalige gemeente Liesveld en sinds 1 januari 2013 als fractievoorzitter van de fusiegemeente Molenwaard.

Het bestuur en de fractie hebben er alle vertrouwen in dat hij zich snel zal inwerken in de dossiers die hier spelen en met creatieve oplossingen zal komen voor de opgaven waar we de komende jaren mee te maken zullen krijgen. Wij vinden het ook erg fijn dat Arjan de intentie heeft uitgesproken om naar Alblasserdam te verhuizen, zodat hij snel in ons dorp ingeburgerd kan raken”.

Arjan Kraijo is geboren in Arnhem en heeft zijn jeugd grotendeels doorgebracht in Twente. Aan de Universiteit in Enschede heeft hij bestuurskunde gestudeerd. Na 2 jaar buitenlandervaring heeft hij 14 jaar bij diverse Ministeries gewerkt (Financiën, Buitenlandse Zaken, Defensie). Zijn laatste functie bij Defensie was algemeen directeur van het cateringbedrijf Paresto met 1200 medewerkers en een jaaromzet van 90 miljoen euro. Sinds de zomer van 2013 is hij betrokken bij een bedrijf dat duurzame snackproducten maakt.

Arjan Kraijo is gehuwd en vader van 2 zoons. Hij is kerkelijk meelevend in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Langerak, waar hij ook organist is.
 

Lees meer over:

wethouder CDA
Deel dit bericht met je vrienden!