donderdag 3 december 2020

Alles over Alblasserdam

Zonnepanelen geplaatst op gemeentewerf Alblasserdam

1 mei 2014

ALBLASSERDAM -  Sinds deze week liggen er 64 zonnepanelen op de gemeentewerf in Alblasserdam. Op 30 april heeft wethouder Sjoerd J. Veerman (duurzaamheid) de zonnepanelen officieel in gebruik genomen.
 
De zonnepanelen van 250 wattpiek gaan naar verwachting 15.000 kWh per jaar opwekken. Dit is voldoende voor het elektriciteitsverbruik van de gemeentewerf en vertaalt zich naar een CO2-besparing van circa 8.500 kg per jaar. De terugverdientijd is berekend op 11 jaar. De zonnepanelen hebben een verwachte levensduur van 25 jaar.
 
Duurzaamheidsactieplan
De plaatsing van zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen is een van de 26 acties uit het duurzaamheids­actieplan van de collegeperiode 2010-2014. De zonnepanelen dragen bij aan de doelstelling om in 2020 20 procent van het energieverbruik duurzaam op te wekken. Daarnaast wil de gemeente hiermee het goede voorbeeld geven aan burgers en bedrijven. De panelen zijn geplaatst door ETB de Noord BV. Dit Alblasserdamse bedrijf heeft recent ook 182 panelen op appartementencomplex De Plantenaer geplaatst en 141 panelen op de bibliotheek.

Deel dit bericht met je vrienden!