Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schitterende truckerstocht door zonovergoten Alblasserwaard'
18mei 2014

Schitterende truckerstocht door zonovergoten Alblasserwaard

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - Op zaterdag 17 mei stond de Alblasserwaard wederom in het teken van de Truckerstocht. Een jaarlijks terugkerend indrukwekkend evenement dat als doel heeft circa 100 verstandelijk beperkten een geweldige dag uit te bezorgen.

Dit jaar reden ruim 85 historische en nieuwe trucks mee. Met hun eregasten aan boord maakten zij een rondrit van ruim 65 kilometer door de prachtige Alblasserwaard.
 
De dag begon met een feestelijke ontvangst van de deelnemers waarna het startschot werd gegeven. De lange stoet van trucks vertrok om 10.45 uur vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam.
 
De stoet reed de volgende route: over de Hoogendijk naar Papendrecht en vervolgens via de Rembrandtlaan, Vrijheer van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht.
 
 
Hier werd gereden via de Baanhoekweg, Parallelweg, Crayestein, Deltalaan en via de Rivierdijk naar Hardinxveld-Giessendam. Aldaar vervolgde de stoet haar weg via de Spoorweg en de Parallelweg naar Giesenburg. In Giessenburg reed men via de Neerpolderseweg langs de Giessen naar Hoornaar en vervolgens naar Noordeloos. Hierna vervolgde de route zich richting Goudriaan en Groot-Ammers.
 
Alwaar de deelnemers in het Ooievaars- dorp een lunch kregen aangeboden. Om 13.30 uur vertrokken alle trucks weer richting het eindstation. Via de Lekdijk werd er langs Groot-Ammers, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk naar de finish gereden. De bloemrijke intocht vond rond drie uur plaats in Alblasserdam op het terrein van Maat Transport.
 
De opbrengsten vanuit de sponsoring van deze Truckerstocht worden door de Lions Club Alblasserwaard Souburgh aangewend voor het goede doel het nieuwe inloophuis voor kankerpatiënten Helianthus in Dordrecht.
 

Foto's Pieter van den Berg.

 Deel dit bericht met je vrienden!