zaterdag 15 augustus 2020

Alles over Alblasserdam

Zorg dichtbij en voor elkaar

1 augustus 2014 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Vanaf 1 januari 2015 krijgt de gemeente een grotere rol in de ondersteuning van kwetsbare inwoners. Wij worden verantwoordelijk voor taken die nu nog door de landelijke overheid worden uitgevoerd. Het gaat om taken op het gebied van jeugd, langdurige zorg (Wmo) en werk en inkomen.
Verandering biedt kansen.

Deze verandering biedt ons als gemeente de kans om zorg en ondersteuning beter te organiseren. Dichtbij huis en samen met inwoners van Alblasserdam.
Daarbij kijken we in de eerste plaats naar wat u zelf kunt (en niet naar wat u niet meer kunt). Eigen kracht, noemen we dat. U weet immers zelf het best welke oplossing goed bij u of uw gezin past.

Als u hulp nodig heeft, zoeken we die als eerste in uw eigen omgeving. Bij familie, buren, vrienden maar ook kerken, verenigingen of de school.
Professionele hulp dichtbij huis.

Heeft u professionele hulp nodig, dan zorgt de gemeente daarvoor. Die hulp organiseren we dichtbij huis en vanuit één centrale plek met één aanspreekpunt. Dat is prettiger voor u en dat houdt de zorg ook betaalbaar.
 
In de aanloop naar deze verandering per 2015 houden we u op de hoogte van hoe we dit in Alblasserdam gaan organiseren. Met elkaar en voor elkaar.
Behalve op onze website vindt u die informatie ook op andere plaatsen in ons dorp, bijvoorbeeld in De Klaroen.
 
Zorg dichtbij en voor elkaar, interview wethouder Dorien Zandvliet  - 30 juli 2014
Zorg dichtbij en voor elkaar, 't Hoochuis: Huiskamer voor de buurt - 30 juli 2014

Zie ook:

Lees meer over:

gemeente zorg
Deel dit bericht met je vrienden!