woensdag 28 juli 2021

Alles over Alblasserdam

Drechtstedendukaat voor burgemeester Blase

2 september 2014

DRECHTSTEDEN - Aan het einde van de vergadering van 2 september neemt de Drechtraad afscheid van A.B. Blase, tot voor kort lid van het Drechtstedenbestuur en burgemeester van Alblasserdam. De heer Blase is per 1 september benoemd als waarnemend burgemeester van Vlaardingen.

Het Drechtstedenbestuur heeft unaniem besloten de Drechtstedendukaat aan de heer Blase uit te reiken bij zijn afscheid, vanwege zijn brede, actieve en waardevolle inzet in en voor de regio. De voorzitter van het DSB en reikt de dukaat uit tijdens de Drechtraadsvergadering, die om 22.00 uur begint.

Inzet
Bert Blase was sinds juni 2010 lid van het Drechtstedenbestuur. In het DSB was hij eerstverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het netwerk en het netwerkbestuur. Hij was eerste vicevoorzitter en in die rol een belangrijke ambassadeur voor de Drechtsteden, en de gemeenten en het samenwerkingsmodel. Bert Blase is hét voorbeeld van de netwerksamenwerking. Hij weet uitstekend de kansen, die dat politici, bestuurders, ambtenaren, inwoners en bedrijven biedt, te belichten.

Blase was voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Bestuur. Hij vertegenwoordigde de Drechtsteden onder meer in het Strategisch Platform Zuid-Holland Zuid en in het overleg met de naastgelegen regio’s Hoeksche Waard en Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. In de discussie over de samenwerking en de toekomst van de Drechtsteden speelde Blase belangrijke initiërende, motiverende, inspirerende rol.

Eerder was Blase in deze regio onder meer raadslid en fractievoorzitter van de PvdA Papendrecht, lid van de Directieraad Dordrecht, gemeentesecretaris in Alblasserdam en algemeen directeur van de Drechtsteden.

Dukaat
De Dukaat is een historisch twee-stuiver-stukje, dat is geslagen in De Munt te Dordrecht. Dordtse munten zijn herkenbaar aan het bloemetje boven het wapen. Het Drechtstedenbestuur kent deze blijk van waardering toe aan mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de regio. 

Lees meer over:

drechtsteden zhz afscheid dsb
Deel dit bericht met je vrienden!