woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Oproep: denk mee over profiel nieuwe burgemeester Alblasserdam

17 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Nu burgemeester Blase per 1 augustus 2014 is benoemd tot waarnemend burgemeester van Vlaardingen, zoekt Alblasserdam een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad stelt de komende maand een profielschets op. Omdat het vooral de burgemeester van Alblasserdammers is, wil de gemeenteraad inwoners graag de kans geven om mee te denken over dit profiel. Zij kunnen tot maandag 22 september 2014 hun ideeën hierover aandragen.

De gemeenteraad legt inwoners graag de volgende vragen voor:
•    Welke kwaliteiten heeft de nieuwe burgemeester van Alblasserdam?
•    Wat voor persoon is de nieuwe burgemeester van Alblasserdam?
•    Wat wilt u de gemeenteraad meegeven in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester?

Havenfestival
Uw reactie kunt u sturen naar griffier@alblasserdam.nl onder vermelding van ‘Burgemeester’. Ook kunt u reageren via twitter naar @GemAlblasserdam met de hashtag #bgmalblasserdam. Daarnaast kunt u op zaterdag 20 september op de braderie van het Havenfestival met raadsleden in gesprek over de nieuwe burgemeester. Daar kunt u al uw tips en ideeën over de nieuwe burgemeester kwijt. U vindt de stand van de raad op het Raadhuisplein aan de kant van de Haven.

Benoemingsprocedure
De procedure om een nieuwe burgemeester te zoeken en te benoemen duurt ongeveer acht maanden tot een jaar. Welke stappen er doorlopen worden, leest u op www.alblasserdam.nl/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad/nieuwe-burgemeester.

Lees meer over:

gemeente burgemeester profiel
Deel dit bericht met je vrienden!