vrijdag 30 juli 2021

Alles over Alblasserdam

E-nnovatie.nl genomineerd voor Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden

1 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM -  Het Alblasserdamse bedrijf E-nnovatie.nl (aparte divisie van Kamerling Elektrotechniek) is een van de zeven genomineerden voor de Rabo Duurzaamheidsaward Drechtsteden.

Deze award wordt voor de vierde maal georganiseerd door Fairtrade Gemeente Dordrecht in samenwerking met de Rabobank Drechtsteden. Met deze wedstrijd wil de organisatie dat duurzaamheidsinitiatieven en resultaten in de Drechtsteden zichtbaar worden en inspireren.

Slimme LED verlichting in garages
E-nnovatie.nl genomineerd met haar slimme LED verlichting dat zij gaat verzorgen voor de parkeergarage van de VVE De Merwede aan de Van Eesterensingel 78b in Alblasserdam.

De garage krijgt LED tl-lampen die zeer energiezuinig zijn door het gebruik geïntegreerde van lichtdetectie en bewegingsdetectie in de LED tl. De TL-lampen gaan 's avonds automatisch aan en branden dan op slechts bijvoorbeeld 20% van het vermogen. Wanneer iemand in de buurt komt, dan brandt de betreffende lamp pas op vol vermogen. De combinatie van LED, bewegingsdetectie en lichtdetectie in 1 LED tl is echt een noviteit en de parkeergarage van de VVE De Merwede is de eerste garage in Nederland waar dit geïnstalleerd zal gaan worden.

Jury
Dit jaar kon elk bedrijf uit de regio Drechtsteden met een vooruitstrevend idee op het gebied van duurzaamheid meedoen. Alle aanmeldingen zijn beoordeeld door de jury, bestaande uit Jan van Betten - oprichter en directeur Nudge, Henk Mirck - wethouder gemeente Zwijndrecht, Arie van den Herik - bestuurslid Werkgevers Drechtsteden, Peter van Dommele - directeur Cablean Group BV (winnaar award 2013), Rik van der Linden - wethouder gemeente Dordrecht en Fokje Bosma - duurzaamheidsexpert. De deskundige jury heeft bij de beoordeling onder andere gekeken naar vernieuwing, impact, welk probleem er mee wordt opgelost, hoe realistisch, haalbaar en uiteraard hoe duurzaam het idee is.

Stemmen
Vanaf 20 oktober kan het publiek stemmen op de genomineerden via www.dordtduurzaam.nl. Elke stem is 5 euro waard tot een maximumbedrag van 2.500 euro. Dit bedrag is bestemd om het plan daadwerkelijk uit te voeren of het een eerste zetje te geven. De drie bedrijven met de meeste stemmen in de kortste tijd, gaan door naar de finale. Tijdens de slotbijeenkomst op donderdag 20 november worden de drie finalisten en een wildcard voorgeleid aan de jury. De vier bedrijven presenteren nogmaals hun idee, waarop de jury kritische vragen zal stellen. De jury kiest vervolgens de winnaar.

Over E-nnovatie
Het bedrijf E-nnovatie.nl is onderdeel van en werkt als aparte divisie van Kamerling Elektrotechniek aan de Ohmweg 77. Het zorgt voor slimme, duurzame en innovatieve oplossingen voor de gehele elektrische installatie, waarbij met verlichting tot 80% bespaard kan worden in het energieverbruik. De drijvende kracht achter dit bedrijf is LED specialist Gerard van Hardeveld. Tevens verzorgen en begeleiden ze gehele (installatie/bouw)projecten, zoals ze ook onlangs het project bij Vreeken Voetverzorging te Alblasserdam hebben begeleid.

Heeft u ook interesse om te gaan besparen in de energiekosten, zoekt u ook laadpalen of gaat u binnenkort ook verbouwen? Neem dan contact op met Gerard van Hardeveld van E-nnovatie.nl en ervaar zijn unieke toegevoegde waarde.

Meer informatie, 06-28725504 of www.e-nnovatie.nl

Lees meer over:

drechtsteden rabobank led
Deel dit bericht met je vrienden!