woensdag 20 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Afsluitingen en omleidingen in verband met reconstructies bij Veerweg Papendrecht

15 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Momenteel werkt Rijkswaterstaat aan de vervanging van het oude Veerwegviaduct over de A15 bij Papendrecht. Ook de aangrenzende wegen worden aangepast. De kruising Veerweg bij het viaduct zal enkele keren moeten worden afgesloten voor autoverkeer. Voor fietsers blijft er altijd een doorgang open, weliswaar soms op rijplaten of soms moeten fietsers even afstappen.

Afsluitingen
De eerste afsluiting vindt plaats van vrijdagmiddag 17 oktober 16.00 uur tot zondagochtend 19 oktober 11.00 uur. De aannemer plaatst dan een kraan om de liggers voor het viaduct op de landhoofden te leggen.

Van circa eind oktober tot circa eind november is de Veerweg afgesloten voor de reconstructie van de kruising Veerweg. In deze periode worden de fundatie en de onderlagen asfalt aangebracht.

Eind november zal de Veerweg enkele nachten afgesloten zijn voor het plaatsen van de boogconstructie van het Veerwegviaduct.

Begin december volgt nog een afsluiting van circa een week voor het aanbrengen van de toplagen op de weg.

De exacte data voor de afsluitingen kunnen nu nog niet gegeven worden. Ook is de voortgang van het werk afhankelijk van het weer. Bijvoorbeeld vorst, of te veel regen, kan ervoor zorgen dat de uitvoering van werkzaamheden opgeschoven wordt.

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, kan het nieuwe viaduct half december in gebruik genomen worden. Daarna zullen nog afrondende werkzaamheden volgen, zoals de ontmanteling van de bouwplaats en het herstel van het groen.

Omleidingen
Bij afsluitingen worden omleidingsborden geplaatst. Verkeer uit Alblasserdam naar N214 richting Bleskensgraaf wordt omgeleid via de A15, afrit 23 en de N214. Verkeer van N214/N3 naar Oud-Alblas wordt omgeleid via de N214, N481 en Oost- en Westeinde. Op het West- en Oosteinde in Oud-Alblas geldt een aslastbeperking van 15 ton. Zwaar verkeer dat door Oud-Alblas wil rijden zal tijdig een ontheffing aan moeten vragen bij de beheerder van die wegen: Waterschap Rivierenland.

Vervanging
Het oude Veerwegviaduct verkeerde in slechte staat, was niet hoog genoeg en voldeed niet meer aan de laatste eisen. Het nieuwe viaduct komt hoger te liggen met een doorrijhoogte van 4.60 meter en voldoet aan de nieuwste richtlijnen. De aansluitende wegen en T-kruising ten noorden van de A15 komen ook hoger te liggen om aan te sluiten op het viaduct. In plaats van de twee smalle fietspaden aan weerszijden van het viaduct, krijgt het nieuwe viaduct een breder fietspad aan één zijde. Zo verbetert Rijkswaterstaat de verkeersveiligheid voor fietsers.

Informatie
Houd voor de juiste data van de afsluitingen de Facebookpagina A15Viaducten of Twitterberichten van @RWSA15Viaducten (#Veerwegviaduct) in de gaten.

Lees meer over:

A15 veerweg n214 oost-westeinde
Deel dit bericht met je vrienden!