maandag 17 januari 2022

Alles over Alblasserdam

Gemeente Alblasserdam plaatst meetgegevens luchtkwaliteit online

25 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op 24 november heeft wethouder Arjan Kraijo tijdens een persgesprek de meetgegevens luchtkwaliteit online gepresenteerd. De meetgegevens luchtkwaliteit zijn 24 uur per dag te bekijken via de website van de DCMR Milieudienst Rijnmond www.luchtmeetnet.nl.

Het lokale meetstation meet continu de concentraties van fijnstof en stikstofdioxide die direct op de website van de DCMR en via een link op de website van de gemeente te bekijken zijn.

Publicatie meetgegevens
Het gaat hierbij om de online publicatie van ongevalideerde meetgegevens. Gevalideerde meetgegevens worden per kwartaal door de DCMR gepresenteerd in een kwartaalverslag. De kwartaalverslagen zijn terug te vinden op de website van de DCMR en de gemeente.
Na een meetreeks van een jaar kunnen de meetgegevens worden getoetst aan de landelijke normen voor fijnstof en stikstofdioxide. Medio maart verwacht de gemeente een jaarrapportage van de DCMR met de resultaten van een jaar meten.

Luchtkwaliteitsmetingen Alblasserdam
Om meer duidelijkheid te krijgen in de heersende luchtkwaliteit heeft de DCMR Milieudienst Rijnmond in opdracht van de gemeente Alblasserdam in de bocht van Dam/Ruigenhil een meetstation toegevoegd. De gegevens van dit lokale meetstation dienen ter aanvulling op de landelijke rekenmodellen en metingen voor het Nationaal Samenwerkingprogramma Luchtkwaliteit (NSL).

Lees meer over:

luchtkwaliteit dcmr
Deel dit bericht met je vrienden!