woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Oudste bewoonster van Alblasserdam 105 jaar

1 december 2014 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM -  105 jaar geleden werd zij op de Kruiskade te Rotterdam geboren en nu woont ze in de Alblashof, zeer nabij haar zoon. Cornelia (Cor) Groeneveld heeft heel veel meegemaakt. Zo kan ze zich haar gevangenschap tijdens de tweede wereldoorlog nog heel goed herinneren.

Ook herinneringen zijn er als ze verteld van haar werkzaamheden op het politieke kantoor. Die interesse is ze nooit kwijtgeraakt: ze kijkt nog dikwijls naar de politiek op de televisie. Cornelia is 37 jaar getrouwd geweest. Behalve haar zoon heeft ze 3 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen en ze hebben dit met z'n allen gevierd op zondag 30 november.
 
Behalve de ouderdomskwaaltjes gaat het goed met mevrouw en "zolang we blijven ademhalen" zal het nog wel even gaan. De burgemeester bracht haar een felicitatiebezoek op 1 december.

Foto: Joop Aret.

Deel dit bericht met je vrienden!