Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bisschop: Fatimakerk sluit uiterlijk op 20 november 2016'
02dec 2014

Bisschop: Fatimakerk sluit uiterlijk op 20 november 2016

ALBLASSERDAM - Twee kerken van de Rooms Katholieke Kerk in de Drechtsteden sluiten in 2015 en 2016. Dit besluit heeft de bisschop genomen.

Daarover deelt de kerk mee: Afgelopen weekend is het besluit van de bisschop van Rotterdam om twee kerklocaties binnen de Heilige Theresia van Ávila Parochie in de Drechtsteden te sluiten kenbaar gemaakt aan haar parochianen. De Emmanuelkerk aan de Oudendijk in Dordrecht sluit per 1 juli 2015 en de Onze Lieve Vrouw van Fatimakerk te Alblasserdam uiterlijk op 20 november 2016. Het parochiebestuur treedt op korte termijn in overleg met de locatieraden van de betreffende kerken om verdere details te bespreken.

De noodzaak om het aantal kerklocaties te verminderen komt voornamelijk voort uit de keuze om als katholieke parochie zich meer te kunnen richten op activiteiten die bijdragen aan de verjonging en verbreding van de geloofsgemeenschap. Daarnaast spelen algemene, financiële en economische ontwikkelingen een rol. Het parochiebestuur en pastoraal team betreuren het feit dat er kerklocaties moeten worden gesloten, maar zijn van mening dat dit de weg is om de continuïteit en vitaliteit van de parochie als geheel  in de toekomst te kunnen waarborgen.

Een besluit om een kerk te sluiten wordt volgens de daarvoor geldende kerkrechtelijke procedure genomen. Het parochiebestuur neemt een voorgenomen besluit dat zij voorlegt aan de bisschop van Rotterdam. Dit voorgenomen besluit wordt getoetst door het Kathedraal Kapittel en de priesterraad. De bisschop neemt het advies uit deze organen en de informatie die hij zelf aanvullend heeft ingewonnen mee in zijn besluitvorming. Bezwaar tegen het besluit kan - voorzien van argumentatie -  tot uiterlijk 12 december 2014 worden ingediend bij de bureau van het Bisdom van RotterdamDeel dit bericht met je vrienden!