Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mondial Movers uit Alblasserdam wint vrijwilligersprijs'
09dec 2014

Mondial Movers uit Alblasserdam wint vrijwilligersprijs

ALBLASSERDAM -  Het was een drukte van belang, maandagavond in Lantaren Venster op de kop van Zuid. In het theater verzamelden zich tientallen vrijwilligers, die allemaal genomineerd waren voor één van de vijf Meer Handen Vrijwilligersprijzen 2014. In de categorie 'bedrijven' won een bedrijf uit onze regio: Mondial Movers uit Alblasserdam.

Het bedrijf dat vanuit Alblasserdam met 28 vestigingen opereert, heeft een stichting opgericht om eenzame en vaak oudere mensen te helpen verhuizen. Directeur Tom Stuij van het verhuisbedrijf: "We merken dat veel mensen eigenlijk geen geld hebben om te verhuizen, maar ook geen familie die hen helpt."

Volgens de stichting is er nog een veel belangrijker aspect: "Het gaat om eenzame, arme mensen en vooral dat eenzame is vaak bepalend."

Schrijnende verhalen leiden tot stichting
Via hun verhuizers kreeg Mondial Movers de schrijnende verhalen te horen. Daarom werd besloten de stichting De Verhuisfamilie op te richten, die aan de mensen die zoiets overkomt een familie wil geven.

"Al drie weken voor de verhuizing komen er vrijwilligers langs om samen de spullen uit te zoeken, we praten over de nieuwe gordijnen en bespreken bijvoorbeeld of de kleding van de overleden echtgenoot mag worden weggedaan", vertelt Stuij. De vrijwilligers voeren dus gesprekken en pakken dingen in. Het fysieke verhuizen wordt tegen gereduceerd tarief door het verhuisbedrijf gedaan.

Overal in Nederland
De Alblasserdamse stichting is inmiddels niet meer alleen regionaal actief, maar door heel Nederland. "We hebben overal in Nederland vrijwilligers zitten", zegt directeur Stuij. "En we hebben overal verhuizers zitten die de klus willen klaren."

Alleen op de Waddeneilanden is de stichting nog niet actief, want dat is te ingewikkeld.

Juryvoorzitter enthousiast
"Super", zegt Annemarie Jorritsma, die naast burgemeester van Almere en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten ook voorzitter is van de jury van de Meer Handen Vrijwilligersprijzen.

"Het is geen heel groot bedrijf of heel rijk bedrijf, maar een bedrijf van hardwerkende mensen die dan ook nog iets met hun eigen specialisme doen voor een doelgroep die normaal een verhuizing helemaal niet kan betalen", aldus Jorritsma.Deel dit bericht met je vrienden!