dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

CDA’ers overhandigen mevrouw Barry Ouweneel uit waardering een grote taart

16 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / DRECHTSTEDEN - Inzet voor Cultureel Erfgoed: daar staat het CDA achter, Wie kent ze niet. Vrijwilligers die ieder vrij uurtje besteden aan het behoud van het waardevolle religieus- en cultureel erfgoed dat Zuid-Holland rijk is. “Als CDA benutten we Valentijnsdag dit jaar om vrijwilligers die zo goed passen op ons cultureel erfgoed een taart aan te bieden. Als blijk van waardering en om te laten zie dat we achter hun enorme inzet staan” aldus Maurits de Haan, kandidaat-statenlid van het CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart.

De provincie Zuid-Holland zet zich in voor het behoud van het erfgoed in Zuid-Holland. Het CDA is echter van mening dat de provincie meer dan nu het geval is oog moet hebben voor maatschappelijke initiatief, voor het werk dat deze vrijwilligers verzetten en hen ondersteunen waar dat kan. “Daar zullen we ons de komende jaren hard voor inzetten in de Staten” gaf Maurits de Haan aan.

Op Valentijnsdag 2015 zette het CDA Zuid-Holland de vrijwilligers in het zonnetje, de dag bood hiervoor een mooie gelegenheid. In heel Zuid-Holland werden door de CDA-lijsttrekkers voor de Waterschaps- en Provinciale Statenverkiezingen en door kandidaten en lokale CDA-vertegenwoordigers taarten rondgebracht.

Maurits de Haan 8e op de Kandidatenlijst Provinciale Staten voor CDA Zuid-Holland 2015 overhandigde zaterdag 14 februari 2015 samen met de bestuursleden Andre Ruikes en Arie den Boer van CDA Alblasserdam - Drechtsteden een taart aan Barry Ouweneel als dank voor haar inzet voor de Historische Vereniging - West Alblasserwaard en in het bijzonder voor haar boek over het ‘Ambachtsherenhuis Rijkee en zijn Bewoners 1841-2012’ Het Herenhuis aan Cortgene, dat ambachtsheer C.A. Rijkee in 1841 heeft laten bouwen is eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser.

Lees meer over:

CDA waardering ambachtsherenhuis
Deel dit bericht met je vrienden!