maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Ramon Pardo van D66: “Moeten wij ook witte lakens uit de ramen hangen?”

6 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Donderdag 5 maart organiseerden D66 Alblasserdam en Papendrecht met collega's in de Drechtsteden een werkbezoek met Provinciale Statenlid Paul Breitbarth. In Landvast sprak de D66’er met Alblasserdamse en Papendrechtse ondernemers over de A15. Eerder op de dag ging D66 op bezoek bij Kijfhoek om te spreken over maatregelen die op initiatief van D66 Kamerlid Stientje van Veldhoven zijn genomen. Deze maatregelen moeten het goederenvervoer dat door de Drechtsteden rijdt veiliger maken.
 
Het aantal files op de A15 is van 2013 tot 2014 aanzienlijk gestegen. Meerdere trajecten op A15 komen met stip de top-50 van de VID binnen en TNO berekent als gevolg een economische schade van circa 5 tot 7 miljoen euro voor ondernemers. “De filedruk zorgt in ons industriële gebied dan ook voor schade aan ons vestigingsklimaat, aan de handel van onze ondernemers en verlaagt de kansen die bedrijven hebben om goed personeel te vinden”, aldus de aanwezige ondernemersverenigingen.
 
Een zorgelijker feit is echter dat de hoeveelheid fijnstof die in de lucht zweeft ruim hoger is dan die aan de A13 in Overschie. De cijfers van ons pas geïnstalleerde meetstation laten dit zien. Voor een groot deel is dit te danken aan de A15. “Misschien moeten wij ook witte lakens uit de ramen hangen, net als destijds in Overschie”, aldus Ramon Pardo van D66 Alblasserdam. “Het is hoog tijd dat de gemeenten, provincie en de Rijksoverheid actie ondernemen voor schonere lucht”.
 
Statenlid Paul Breitbarth: “Ik schrik enorm van deze gegevens en ik vind dat dit een verhaal is dat de hele Staten moet horen, zodra deze is geïnstalleerd na de verkiezingen van 18 maart 2015. D66 zal dit punt zeker op de agenda zetten en met voldoende zetels bij de aanstaande verkiezingen kunnen we ons ook in het nieuwe college hard maken voor maatregelen. Wij staan voor maatregelen die zowel ten goede komen aan economie als milieu”.

Lees meer over:

A15 landvast kijfhoek
Deel dit bericht met je vrienden!