zondag 17 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

CDA wil in gesprek met banken over gebrek aan pinautomaten

12 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / DRECHTSTEDEN - Banken hebben de afgelopen jaren veel pinautomaten in kleine dorpen weggehaald. Het CDA vindt dat een slechte ontwikkeling want dit gaat ten koste van de leefbaarheid en de bedrijvigheid in die dorpen.

CDA’er Maurits de Haan, ondernemer uit Alblasserdam en kandidaat voor Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart wil dat de provincie het initiatief neemt om dit probleem te bespreken met banken: “overal waar een pinautomaat wordt weggehaald leidt dat tot ongemak.

Mensen moeten gaan reizen om over hun eigen geld te kunnen beschikken. Als je nergens kunt pinnen, heeft dat gevolgen voor de omzet van de middenstand en donaties aan lokale initiatieven. Ook kunnen mensen die minder mobiel zijn in problemen komen. Kortom, het is slecht voor de leefbaarheid en slecht voor lokale ondernemers. Daarin wil het CDA niet berusten.”

Het probleem leeft ook buiten Zuid-Holland. Zo heeft het provinciebestuur van Overijssel onlangs een brief naar de grote banken gestuurd om met elkaar om tafel te gaan om afspraken te maken omtrent het verdwijnen van pinautomaten en dekkingsgraad in dorpen, kernen en wijken.

De landelijke dekkingsnorm beschrijft dat elke inwoner binnen 5 kilometer zijn geld uit de muur zou moeten kunnen halen, maar dit is niet altijd aan de orde. De Haan: “het CDA wil dat de provincie Zuid-Holland dit voorbeeld volgt en de regie neemt. Samen met ondernemers, banken en vertegenwoordigers vanuit de kleine dorpen moet het mogelijk zijn samen tot oplossingen te komen”.

Het CDA wil zich sterk maken voor het behoud van pinautomaten in Zuid-Hollandse dorpen. Onder de noemer ‘in elk dorp een pinautomaat’ zullen CDA-kandidaten voor Provinciale Staten de komende dagen een levensechte pinautomaat aan de muur bevestigen.

Lees meer over:

CDA provinciale staten
Deel dit bericht met je vrienden!