vrijdag 30 juli 2021

Alles over Alblasserdam

Nieuw wandelroutenetwerk Drechtsteden

30 april 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De Drechtsteden hebben veel prachtige natuur, bijzondere monumenten en bijzonder industrieel erfgoed. En natuurlijk het water dat dat alles verbindt. Om iedereen optimaal te kunnen laten genieten van het vele moois in de Alblasserwaard, op het Eiland van Dordrecht en in de Biesbosch, wordt gewerkt aan een netwerk van wandelwegen. De (bestaande) wandelwegen komen bij elkaar op zogeheten knooppunten.

Vanaf de derde week van mei, wordt het wandelroutenetwerk Kinderdijk-Dordrecht-Biesbosch voorzien van bewegwijzering en overzichtskaarten. De routes van het netwerk verbinden de drie iconen: Werelderfgoed Kinderdijk, historische binnenstad Dordrecht en de Biesbosch. Op de afbeelding ziet u het deel van het wandelnetwerk in Alblasserdam.

Het netwerk maakt deel uit van een groot wandelnetwerk in Zuid-Holland. In het gebied rond Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht ligt al een deel van het netwerk. Op de website www.drechtsteden.nl vindt u meer informatie. Op 10 juli wordt het netwerk officieel in gebruik genomen en kunt u extra gaan genieten van onze prachtige regio.

Word vrijwilliger
Het afgelopen jaar heeft de koepelorganisatie van wandelsportverenigingen Te Voet met mensen uit de betrokken Drechtstedengemeentes de aantrekkelijkste wandelroutes bepaald. Over de mooiste paden, liefst onverhard en rustig. Na de ingebruikname moet het netwerk ook worden onderhouden. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig die zo’n 2x per jaar op pad willen gaan om te controleren of de stickers nog op hun plaats zitten, de paaltjes goed staan, de Informatiepanelen nog goed leesbaar zijn, et cetera.

Met de aannemer wordt een onderhoudscontract gesloten om dingen eventueel te herstellen. Heeft u interesse om vrijwilliger te worden? Kom dan naar de kennismakingsavond op maandagavond 11 mei van 20.00 – 22.00 uur in de Fruitheerlijkheid aan de Kerkbuurt 56 in Papendrecht . Het is een oriëntatieavond; ook als u niet zeker weet of u mee wilt doen maar wel nieuwsgierig bent, bent u van harte welkom. Graag aanmelden via Michiel van Mourik Broekman: broekman@hldiep.nl.

Lees meer over:

drechtsteden wandelroutes
Deel dit bericht met je vrienden!