donderdag 3 december 2020

Alles over Alblasserdam

Bevrijdingsdag en opening van het vernieuwde Wilgenplein

5 mei 2015

ALBLASSERDAM - Op 5 mei vieren we de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 en we staan stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Ook in Alblasserdam vieren we de vrijheid met diverse activiteiten. Nadat het bevrijdingsvuur aangestoken was, werd aansluitend het gerenoveerde Wilgenplein feestelijk geopend. 

Bevrijdingsvuur
Jaarlijks wordt op 5 mei in Wageningen om 0.00 uur het bevrijdingsvuur ontstoken dat vervolgens door loopgroepen in estafette met fakkels over het land wordt verspreid. Eén keer in de vijf jaar haalt Atletiekvereniging Alblasserdam een fakkel op voor Alblasserdam. Ook dit jaar brachten de atleten in estafettevorm het vuur naar ons dorp. Waarna hij het bevrijdingsvuur ontstoken werd op het bordes van het gemeentehuis.
 
Opening Wilgenplein
Vervolgens was er onder begeleiding van Soli Deo Gloria een optocht door het Makado winkelcentrum naar het Wilgenplein. Om 12.00 uur opende wethouder Peter Verheij (buitenruimte) dit plein feestelijk samen met de voorzitter van de winkeliersvereniging Makado, de heer Arie Bakker. Het plein is de afgelopen maanden heringericht.
 
 
In nauw overleg met omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden is een ontwerp gemaakt met bredere parkeervakken, meer groen en een duidelijke scheiding tussen snel en langzaam verkeer. De nieuwe inrichting nodigt uit om op het plein te verblijven en biedt meer mogelijkheden voor het organiseren van activiteiten. De winkeliersvereniging maakt hier op 5 mei direct gebruik van door het organiseren van activiteiten voor jong en oud gedurende de gehele middag.
 

Foto's: Joop Aret.

 

Deel dit bericht met je vrienden!