maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Ondertekening Intentie-Overeenkomst 'Bochanenterrein'

19 mei 2015

ALBLASSERDAM - Op maandag 18 mei 2015 hebben Arjan Kraijo, wethouder gemeente Alblasserdam en Jan Bouter van Bogor projectontwikkeling uit Gorinchem een handtekening gezet onder de intentieovereenkomst: Kerkstraat-Cornelis Smitsstraat, het voormalig Bochanenterrein. Dit terrein krijgt een bestemmingswijziging.

Wethouder Kraijo:"Het Bochanenterrein is een belangrijke locatie in de ontwikkeling van het centrumgebied. Het college gaat graag in gesprek met de samenleving om zo met elkaar de centrumvisie op te stellen en nader uit te werken. Immers het centrum is van en voor iedereen. Zo vullen we met elkaar de Samenlevingsagenda: 'Samen doen' steeds verder in. Met de ondertekening van de intentie-overeenkomst zetten we een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van deze locatie en de centrumvisie binnen Alblasserdam."

Intensivering samenwerking
Het doel is om de locatie verder te ontwikkelen naar een project met een supermarkt en circa 28 woningen. Het ontwerp is van Kolpa architecten uit Rotterdam.
De komende maanden werken de projectontwikkelaar, de architect en de gemeente verder aan het  project. De gemeente Alblasserdam en Bogor intensiveren de samenwerking nu verder om tot een mooie invulling van dit braakliggend terrein te komen.

Deel dit bericht met je vrienden!