woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Burgemeester bezoekt echtpaar Labee vanwege 50-jarig huwelijksjubileum

22 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het was op 19 mei 50 jaar geleden dat Barend Labee (73) zijn Stienie trouwde. Dat gebeurde in Langerak, de gemeente waar ze was opgegroeid.

Hij kwam uit Groot Ammers. Na zijn technische opleiding vond hij werk in de bouwnijverheid bij aannemersbedrijf van de Vorm. Hij bleef daar tot aan zijn pensionering. Zij had een opleiding als kinderverzorgster, maar door omstandigheden had ze veel werk ter ondersteuning van een ziek familielid. Dat werk heeft ze 10 jaar gedaan.

Na eerst zes jaar in Wageningen gewoond te hebben en 38 jaar in Hendrik Ido Ambacht verhuisde het echtpaar naar de Kraanbaan in Alblasserdam, waar ze momenteel nog wonen, met een riant uitzicht over de rivier de Noord. Ze brengen hun tijd door met lezen en wandelen. Het echtpaar kreeg 6 kinderen (4 jongens en 2 meisjes) en gaat op 23 mei gezellig eten in een restaurant in Kesteren. En daar zijn dan ook nog bij de 22 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

De burgemeester bracht hen op 21 mei een felicitatiebezoek en overhandigde het prachtige fotoboek over Alblasserdam.

Foto © Joop Aret.

Lees meer over:

burgemeester jubileum kraanbaan
Deel dit bericht met je vrienden!