woensdag 20 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Kwaliteit zwemwater Lammetjeswiel 'onvoldoende'

26 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - De kwaliteit van het zwemwater in het Lammetjeswiel is op dit moment 'onvoldoende', zo laat de provincie Zuid-Holland weten. Tijdens de donderdag jl. uitgevoerde bemonstering (die regelmatig wordt gehouden om de kwaliteit van het zwemwater in de provincie te bepalen) is gebleken dat er sprake is van overschrijding van de bacteriologische norm.

Deze is volgens de provincie waarschijnlijk ontstaan door poep van watervogels. Hierdoor is de kans op maag-/darmklachten volgens de provincie groot. Zwemmen in het Lammetjeswiel wordt daarom op dit moment ontraden. De ervaring van de provincie is overigens dat dit soort overschrijdingen vaak van zeer tijdelijke aard zijn.

Geen blauwalg
Er is geen sprake van blauwalg; de pomp die onlangs opnieuw door de gemeente in het Lammetjeswiel is geplaatst om blauwalg tegen te gaan, blijft gewoon draaien.

De provincie neemt binnen een paar dagen opnieuw een monster; de kans is groot dat de kwaliteit van het zwemwater dan weer voldoende is zodat de waarschuwing om niet te zwemmen kan worden ingetrokken.

Zodra de resultaten van de nieuwe bemonstering bekend zijn, melden wij dit op onze website. Of kijk op www.zwemwater.nl. U kunt ook de zwemwatertelefoon bellen, 0800 - 9036. 

Deel dit bericht met je vrienden!