dinsdag 7 december 2021

Alles over Alblasserdam

Alblasserdam heeft een nieuwe burgemeester

2 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Op woensdagavond 1 juli 2015 is Jaap Paans, 47 jaar, als nieuwe burgemeester van Alblasserdam geïnstalleerd tijdens een buitengewone raadsvergadering in Sportcentrum Blokweer. De Commissaris van de Koning Jaap Smit beëdigde de burgemeester en sprak lovende woorden over hem. Jaap Paans is getrouwd en heeft 3 dochters. Hij groeide op in Papendrecht.

In zijn installatierede schetste de nieuwe burgemeester wat Alblasserdam en zijn inwoners van hem mogen verwachten: een betrokken en sociaal mens, aanspreekbaar, toegankelijk en benaderbaar. "Iemand met belangstelling voor de Alblasserdammer. Een man die Alblasserdammer met de Alblasserdammers wil zijn. Duidelijk en besluitvaardig en tegelijk luisterend en tussen de mensen, met humor en tomeloze energie."

Ik reik u mijn hand
"Met open armen treed ik u tegemoet. Het hoofd geschoond, herinneringen geparkeerd. Ik reik u mijn hand en strek hem uit naar ieder die hem wil schudden. Als mens en als burgemeester wil ik omzien naar de ander; er zijn voor iedere Alblasserdammer. Ik wil graag bijdragen aan de ontwikkeling van ieder individu. Hoe beperkt ook, soms kan één gesprekje het goede zetje zijn. Het staat ieder mens vrij om zichzelf daarvoor open te stellen. Om andere keuzes te maken.

De vrijheid van individu en collectief houdt op, waar het de vrijheid van anderen onrecht doet. In situaties waar duidelijk nodig is treed ik op, soms ben ik burgervader, dan weer burgemeester die de rug recht houdt, daadkracht toont. Gelukkig lukt veel met praten. Daarom ga ik graag in gesprek"."

#12uurtje
Om de daad bij het woord te voegen, introduceert Jaap Paans het 'twaalfuurtje met de burgemeester", dat - social media-minded als hij is - met de hashtag #12uurtje op twitter te volgen zal zijn. "Ik ben nieuwsgierig naar wat u bezig houdt en boeit. Waar u tegenaan loopt in het dorp, welke kansen en mogelijkheden u ziet. Het moment van de lunch is daarvoor een uitgelezen moment. Het 12-uurtje met de burgemeester mag een begrip worden", aldus Jaap Paans.

Bovenste foto: Installatie Jaap Paans als burgemeester Alblasserdam (Foto © Joop Aret)

Foto hierboven: Waarnemend burgemeester Jan Heijkoop draagt de ambtsketen van Alblasserdam over aan zijn opvolger Jaap Paans. (Foto © Gemeente Alblasserdam)

Foto rechts: Eerste toespraak met ambstketen ( Foto © Joop Aret)

 

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!