woensdag 8 december 2021

Alles over Alblasserdam

Soli Deo Gloria swingt in snikhete Ontmoetingskerk

6 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Liefhebbers van fanfare muziek hadden zich ondanks het snikhete weer in ruime getalen op zaterdag 4 juli verzameld in de Alblasserdamse Ontmoetingskerk alwaar een muzikale ontmoeting plaatsvond tussen de fanfare van Chr. Muziekvereniging “Soli Deo Gloria” Alblasserdam en het fanfareorkest van muziekvereniging “Harmonie Slikkerveer”.

De missie van beide orkesten is deelname aan concours in November 2015. Het concert in de Ontmoetingskerk was dan ook een zogenaamde try-out ter voorbereiding op dit concours.

Het publiek kon horen dat de beide verenigingen al goede progressie gemaakt hebben, het optreden werd dan ook als indrukwekkend beschouwd door de aanwezigen.

Beide vereniging die een goede band met elkaar hebben komen op concoursen uit in de 2e divisie en staan onder leiding van dirigent Jurgen Nab.
Manuela Fraikin

Bijzonder aan de optredens van Soli en Slikkerveer was het optreden van sopraan en operazangeres Manuela Fraikin. Zij trad bij Soli op bij de vertolking van het werk Rubicon en bij Slikkerveer bij het werk A poem against war.

De in Duitsland woonachtige Manuela Fraikin werd geboren in Rotterdam en heeft Alblasserdamse roots. Al heel vroeg won ze prijzen in verschillende wedstrijden in Nederland en ze was op de Nederlandse televisie te zien. 

Manuela studeerde aan de Muziekacademie in Düsseldorf. In 2014 studeerde Manuela operazang aan de Academie voor Muziek en Theater in Leipzig.

Deel dit bericht met je vrienden!